Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karré med aubergine och oliver

Karré med aubergine och oliver är en imponerande varmrätt med vinnande smaker. Karrékotletterna ger ett fint tuggmotstånd och tillbehör som vitlöksdoftande aubergineröra, oliver och tunna strimlor paprika bidrar till att detta blir en ny vardagsfavorit på middagsbordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i centimeterstora bitar.
  3. Fräs vitlök och aubergine i olivoljan i en gryta. Tillsätt vattnet och låt det koka in. Mixa eller mosa auberginen med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär oliverna i halvor.
  5. Blanda lök, paprika och oliver. Häll på vinäger och krydda med socker. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek kotletterna i matfettet ca 4 minuter på varje sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin.
  7. Servera de rosmarinstekta kotletterna med auberginekräm, paprikasallad och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 orange paprika
  • 1 dl blandade oliver
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 4 karrékotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2403 kJ / 573 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer