Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade lammracks med caponata och getostcrème

Våga lamm på grillen. Salt, peppar och lite koll på innertemperaturen är allt som krävs för att få perfekt saftiga lammracks. Servera med caponata, en traditionell sötsyrlig siciliansk grönsaksröra och en fräsch getostkräm. Caponata över? Mums på mackan!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Caponata: Skala lök och vitlök. Finhacka vitlöken. Skär lök och grönsaker i ca ½ cm stora tärningar.
  2. Fräs vitlök, lök, aubergine, paprika och selleri i oljan i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och låt sjuda på svag värme ca 20 minuter med lock.
  3. Tillsätt kapris, russin, vinäger och socker. Låt sjuda ytterligare 5 minuter utan lock. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Getostcrème: Smula osten i en bunke. Vispa snabbt ihop med crème fraiche och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Förvara övertäckt i kyl.
  5. Krydda lammracksen runt om med salt och peppar. Pensla med olja.
  6. Grilla racksen med bensidan nedåt på indirekt värme med lock. Vänd eventuellt racksen och grilla köttsidan några minuter för att ge färg. Racksen är klara vid ca 65°C innertemperatur.
  7. Skär lammracksen i skivor. Servera med caponatan, getostcrèmen och gärna en sallad samt ett gott ljust bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Ersätt getost och crème fraiche med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).

Tips

Rökiga racks! Sätt extra röksmak på lammracksen med spån, som finns att köpa i butik. Lägg spånen i blöt ca 30 minuter. Häll av och lägg dem i ett öppet foliepaket direkt ovanpå glöden. Grilla racksen på samma sätt som i receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg lammracks
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Caponata
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kapris
  • 2 msk russin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Getostcrème
  • 100 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3210 kJ / 767 kCal

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.