Grillade lammracks med caponata och getostcrème
Våga lamm på grillen. Salt, peppar och lite koll på innertemperaturen är allt som krävs för att få perfekt saftiga lammracks. Servera med caponata, en traditionell sötsyrlig siciliansk grönsaksröra och en fräsch getostkräm. Caponata över? Mums på mackan!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg lammracks
1 tsk salt
1 krm peppar
Caponata
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 aubergine
1 röd paprika
2 selleristjälkar
3 tomater
2 msk olivolja
1 msk kapris
2 msk russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Getostcrème
100 g chèvre
1 dl crème fraiche
1 msk finhackad rosmarin
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3210 KJ / 767 kCal
Fett57 g
Salt3.78 g
Kolhydrater12 g
Protein52 g
Kommentarer