Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra
Gör saftiga rosmarinkotletter med underbar sötsyrlig grönsaksröra till middag. Stek ditt kött och strö över välsmakande rosmarin innan du serverar med ris eller gryn samt den vackra röran av bland annat aubergine, oliver och selleri.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
Ingredienser
4 portioner
3 dl valfritt ris eller gryn
Grönsaksröra
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 orange paprika
1 aubergine
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 dl blandade oliver
1 dl rostade solroskärnor
1 tsk socker
4/5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rosmarinkotletter
4 fläskkotletter med ben (4 kotletter motsvarar ca 650 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk torkad rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer