Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra

Gör saftiga rosmarinkotletter med underbar sötsyrlig grönsaksröra till middag. Stek ditt kött och strö över välsmakande rosmarin innan du serverar med ris eller gryn samt den vackra röran av bland annat aubergine, oliver och selleri.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka valfritt ris eller gryn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Grönsaksröra: Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2–3 cm stora bitar. Skär auberginen i cm–stora bitar och sellerin i strimlor.
  3. Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja 2–3 minuter i en gryta. Tillsätt krossade tomater, balsamvinäger och vatten. Låt grönsaksröran sjuda på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör då och då. Tillsätt oliver och solroskärnor. Krydda med socker, salt och svartpeppar.
  4. Kotletter: Stek kotletterna i smör eller margarin ca 4 minuter på varje sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin.
  5. Servera de rosmarinstekta kotletterna med grönsaksröran och valfritt kokt ris eller gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl valfritt ris eller gryn
Grönsaksröra
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 orange paprika
  • 1 aubergine
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl blandade oliver
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 tsk socker
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Rosmarinkotletter
  • 4 fläskkotletter med ben (4 kotletter motsvarar ca 650 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?