Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra

1
0
Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra

Gör saftiga rosmarinkotletter med underbar sötsyrlig grönsaksröra till middag. Stek ditt kött och strö över välsmakande rosmarin innan du serverar med ris eller gryn samt den vackra röran av bland annat aubergine, oliver och selleri.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011

Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra

Ingredienser

4 portioner
3 dl valfritt ris eller gryn

Grönsaksröra

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 orange paprika
1 aubergine
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 dl blandade oliver
1 dl rostade solroskärnor
1 tsk socker
4/5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Rosmarinkotletter

4 fläskkotletter med ben (4 kotletter motsvarar ca 650 g)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk torkad rosmarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer