Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Karibiska fläskspett med sötpotatis och mangosalsa

Dessa karibiska fläskspett fixar du enkelt genom att marinera fläskkarrén i kanel och kajennpeppar. Förstärk den karibiska känslan genom att servera tillsammans med rostad sötpotatis och den härligt sötstarka mangosalsan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i ca 3 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen 20–25 minuter. Gör resten under tiden.
  3. Fläskspett: Skär karrén i ca 2 cm stora tärningar. Blanda oregano, kanel, kajennpeppar, socker och vinäger i en bunke. Lägg ner köttet och blanda runt. Låt marinera minst 10 minuter.
  4. Mangosalsa: Tina mangotärningarna om de är frysta. Finriv skalet av limen och pressa ut juice. Blanda mango, limeskal, limejuice, sambal oelek och persilja i en skål. Smaka av med salt.
  5. Trä ev upp köttet på trägrillspett. Krydda runtom med salt och peppar. Stek spetten, eller köttbitarna som de är, i olja ca 10 minuter i en stekpanna.
  6. Lägg sötpotatisen i en skål. Blanda med spenaten och vinäger.
  7. Servera fläskkarrén med sötpotatissallad, mangosalsa och en klick gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Sockret i marinaden gör att köttet bränner lätt, så sänk värmen när det har fått fin färg. Trä gärna köttbitarna på blötlagda trägrillspett och lägg på grillen.
Barnknepet: mixa sötpotatisen med vatten eller mjölk till ett lent mos. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 4
Sötpotatis
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 2 tsk vitvinsvinäger
Fläskspett
  • 600 g benfri fläskkarré
  • 1 1/2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ev blötlagda trägrillspett
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olivolja
Mangosalsa
  • 250 g tärnad mango
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk juice av pressad lime
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad persilja
  • salt
Till servering
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2733 kJ / 652 kCal