Karibiska fläskspett med sötpotatis och mangosalsa

8
2
Karibiska fläskspett med sötpotatis och mangosalsa

Dessa karibiska fläskspett fixar du enkelt genom att marinera fläskkarrén i kanel och kajennpeppar. Förstärk den karibiska känslan genom att servera tillsammans med rostad sötpotatis och den härligt sötstarka mangosalsan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Karibiska fläskspett med sötpotatis och mangosalsa

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

800 g sötpotatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse babyspenat (à 65 g)
2 tsk vitvinsvinäger

Fläskspett

600 g benfri fläskkarré
1 1/2 tsk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
2 tsk strösocker
2 tsk vitvinsvinäger
ev blötlagda trägrillspett
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja

Mangosalsa

250 g tärnad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk juice av pressad lime
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
salt

Till servering

1 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Sockret i marinaden gör att köttet bränner lätt, så sänk värmen när det har fått fin färg. Trä gärna köttbitarna på blötlagda trägrillspett och lägg på grillen.
Barnknepet: mixa sötpotatisen med vatten eller mjölk till ett lent mos. Salta och peppra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jessica

2020-10-04

Toppen från hela familjen.

Sören

2020-08-07

Jätte mumsigt lagom starkt med mangon som avvägning Sören

Näringsvärde per portion

Energi 2733 KJ / 652 kCal
Fett 325 g
Kolhydrater 569 g
Protein 326 g
Läs mer om näringsvärden