Karibiska fläskspett med sötpotatis och mangosalsa
Dessa karibiska fläskspett fixar du enkelt genom att marinera fläskkarrén i kanel och kajennpeppar. Förstärk den karibiska känslan genom att servera tillsammans med rostad sötpotatis och den härligt sötstarka mangosalsan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
800 g sötpotatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 påse babyspenat (à 65 g)
2 tsk vitvinsvinäger
Fläskspett
600 g benfri fläskkarré
1 1/2 tsk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
2 tsk strösocker
2 tsk vitvinsvinäger
ev blötlagda trägrillspett
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
Mangosalsa
250 g tärnad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk juice av pressad lime
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
salt
Till servering
1 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2733 KJ / 652 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater56.9 g
Protein32.6 g
Kommentarer
Toppen från hela familjen.
Jessica
2020-10-04Jätte mumsigt lagom starkt med mangon som avvägning Sören
Sören
2020-08-07