UNDER 45 MIN | Enkel

Grillade stora räkor med salsa verde

Grillade räkor på spett är ett gott och lyxigt tillbehör till grillmiddagen! Dessa stora räkor, vannameiräkor, grillas och serveras med en smakrik salsa verde på persilja, basilika, kapris, vitlök och sardeller. Servera räkspetten tillsammans med valfria tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Salsa verde: Blanda alla ingredienser till salsa verden och krydda med salt och peppar.
  3. Trä räkorna på spett och pensla med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla räkorna på båda sidor några minuter tills de får lite färg.
  4. Ringla över salsa verden och servera direkt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Salsaverde
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad basilika
  • 3 msk hackad kapris
  • 3 finhackade sardellfiléer
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 350 g frysta vannameiräkor
  • trägrillspett
  • olja (till pensling)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 904 kJ / 216 kCal