Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kardemummariddare med gubbar & honung

Himmelskt goda är dessa kardemummariddare med jordgubbar och honung. Krispiga, färgrika formbröd vända i ägg, kardemumma och socker och snabbt stekta i olja serveras med jordgubbar och krämig honung. Enkelt och smakfullt mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta rediga skivor vitt formbröd och skär i trekanter. Vispa ihop ägg, mjölk, socker och malen kardemumma.
  2. Vänd brödskivorna i äggsmeten och låt sedan ligga och dra i smeten i ca 5 minuter. Vänd brödskivorna efter halva tiden.
  3. Stek brödskivorna i en het, lätt oljad stekpanna i 2 minuter på varje sida eller tills skivorna fått fin färg. Servera med honung och färska jordgubbar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor formbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma
Till servering
  • honung
  • jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?