Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Jordgubbskompott med mandelfras

Jordgubbskompott med mandelfras är en underbar sommardessert där jordgubbskompotten varvas med ett mandelfras baserat på mandelmassa. Servera i fina små glas och toppa med ett syrligt yoghurttäcke smaksatt med kardemumma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovriv mandelmassa och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Sätt i övre delen av ugnen ca 3 minuter, tills raspet fått fin färg.
  3. Koka ihop tinade jordgubbar, socker och pressad citronjuice 5–8 minuter i en kastrull. Mosa bären lätt. Låt svalna.
  4. Rör ihop matyoghurt och malen kardemumma.
  5. Varva mandelfras och jordgubbskompott i 4 små glas (för 4 port). Toppa med en klick kardemummayoghurt och lite extra mandelfras.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mandelmassa
  • 1 paket tinade jordgubbar (à 200 g)
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 tsk malen kardemumma
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 816 kJ / 195 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer