Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kardemummakaka med nöt- & bärmix

Ljuvlig kardemummakaka med nöt- och bärmix! Kryddig och effektfull med oväntat innehåll. Passar utmärkt att servera med vispad crème fraiche smaksatt med rivet citronskal och florsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj en rund form ca 24 cm i diameter (för 6 port) med matfett.
  3. Blanda mjöl, socker, kardemumma, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandning en och rör ner mjölken.
  4. Häll smeten i formen och strö över nöt- & bärmixen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  5. Låt kakan svalna på ett galler. Servera gärna kakan med vispad crème fraiche smaksatt med florsocker och rivet citronskal.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 150 g nöt och bärmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?