Berits sommarskorpor
Det här receptet på Berits sommarskorpor är små, knapriga och delikata skorpor med en ljuvlig smak av kardemumma. Havregryn, rostade solroskärnor och yoghurt ger skorporna en perfekt konsistens. Baka och njut av Berits sommarskorpor!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
35 st
4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mild yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi396 KJ / 95 kCal
Kommentarer
Jättegoda! Bytte ut en deciliter mjöl mot grahamsmjöl. Tips; mal kardemummakärnor i kryddkvarn, mycket smidigare än att mortla
Yvonne
2022-08-22Väldigt smuligt när man skär dem, får bli till müsli. Ska man platta ut längderna? Mina blev så kompakta. Annars mycket goda skorpor.
Yvonne
2022-07-06Hej Yvonne! Nej, du behöver inte platta ut längderna. Det är bra att du skär dem när de fortfarande är varma, det är lättare att skära dem varma och använd en vass kniv. Men kul att höra att du tyckte om skorporna! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-11Jättegoda! Nästa gång blir det kardemummakärnor, hade bara malen kardemumma idag-
Kristina
2022-01-09