Berits sommarskorpor

Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
8
Berits sommarskorpor

Det här receptet på Berits sommarskorpor är små, knapriga och delikata skorpor med en ljuvlig smak av kardemumma. Havregryn, rostade solroskärnor och yoghurt ger skorporna en perfekt konsistens. Baka och njut av Berits sommarskorpor!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Berits sommarskorpor

Ingredienser

35 st
4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mild yoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda! Bytte ut en deciliter mjöl mot grahamsmjöl. Tips; mal kardemummakärnor i kryddkvarn, mycket smidigare än att mortla

Yvonne

2022-08-22

Väldigt smuligt när man skär dem, får bli till müsli. Ska man platta ut längderna? Mina blev så kompakta. Annars mycket goda skorpor.

Yvonne

2022-07-06

Hej Yvonne! Nej, du behöver inte platta ut längderna. Det är bra att du skär dem när de fortfarande är varma, det är lättare att skära dem varma och använd en vass kniv. Men kul att höra att du tyckte om skorporna! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-11

Jättegoda! Nästa gång blir det kardemummakärnor, hade bara malen kardemumma idag-

Kristina

2022-01-09

Näringsvärde per st

Energi396 KJ / 95 kCal

Testa liknande recept

Havreflarn med citronsmörkräm
Betyg 4.3 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummadrömmar
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelpaj med smak av kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokosladdu
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga