Berits sommarskorpor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Berits sommarskorpor

Det här receptet på Berits sommarskorpor är små, knapriga och delikata skorpor med en ljuvlig smak av kardemumma. Havregryn, rostade solroskärnor och yoghurt ger skorporna en perfekt konsistens. Baka och njut av Berits sommarskorpor!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mortla kardemummakärnorna grovt.
  3. Blanda och rör i ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
  4. Forma degen till 3 smala längder (för 35 st) på en mjölad bänk.
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  6. Ta ut längderna och skär dem med en vass kniv i sneda skivor. Lägg tillbaka dem med snittytan upp.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills de får färg, 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka några timmar.
  8. Lägg dem i en burk med lock.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Det finns färdigrostade solroskärnor att köpa (lättsaltade), men det är enkelt att själv rosta solroskärnor, i torr het panna eller i långpanna i ugnen, 175°C, i några minuter. De bränns lätt, så håll koll. Pumpakärnor funkar på samma sätt.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 4 dl havregryn
  • ca 4 dl vetemjöl
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 1/2 dl mild yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 396 kJ / 95 kCal
Läs mer om näringsvärden