Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kardemummakaka med nöt & bärmix

Ett riktigt smarrigt recept på kardemummakaka med nöt- och bärmix för dig som tycker om att baka. Servera kardemummakakan till kaffet eller som efterrätt på bjudningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj en rund form ca 24 cm i diameter med matfett.
  3. Blanda mjöl, socker, stött kardemumma, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen och rör ner mjölken.
  4. Häll smeten i formen och strö över nöt- och bärmixen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna på ett galler.
  7. Servera gärna kakan med vispad crème fraiche smaksatt med florsocker och rivet citronskal.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Servera med laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Ersätt mjölken med havre-, soja- eller rismjölkersättning. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 150 g nöt & bärmix
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 597 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden