Kardemummakakor 

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
2
Kardemummakakor 

Receptet för kardemummakakor som blir precis så där lagom sega som kardemummasnittar ska vara. Kakorna får också förstås en härlig smak av rörsocker och kardemumma.

Kardemummakakor 

Ingredienser

ca 40 st
1 msk  hela kardemummakärnor
200 g  smör
1 dl  strösocker
1 dl  rörsocker
1/2 dl  ljus sirap
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  vaniljsocker
4 1/2 dl  vetemjöl

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Degrullarna går bra att frysa in. Tas sedan ta fram och tinas en stund innan de ska bakas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Lättbakat och gott, men tyvärr blev det för flottigt för min smak. Gillar inte att fingrarna blir smöriga när man ska ta sig en liten kaka. Inget emot smör, men det gör sig bäst inne i bakverket, här var det lite too much utanpå.

Elisabet

2022-12-11

Mumsig kardemummasmak och dessutom lättbakade.

Yasmin

2022-11-15

Näringsvärde per portion

Energi350 KJ / 84 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Chocolate chip cookies
Betyg 4.5 av 5.
420 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Muscovadosnittar
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kardemummate
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salta smörkakor
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Scones med filmjölk
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinbärsgrottor
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga