Kardemummakakor 

9
2
Kardemummakakor 

Receptet för kardemummakakor som blir precis så där lagom sega som kardemummasnittar ska vara. Kakorna får också förstås en härlig smak av rörsocker och kardemumma.

Kardemummakakor 

Ingredienser

ca 40 st
1 msk hela kardemummakärnor
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl rörsocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Degrullarna går bra att frysa in. Tas sedan ta fram och tinas en stund innan de ska bakas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Elisabet

2022-12-11

Lättbakat och gott, men tyvärr blev det för flottigt för min smak. Gillar inte att fingrarna blir smöriga när man ska ta sig en liten kaka. Inget emot smör, men det gör sig bäst inne i bakverket, här var det lite too much utanpå.

Yasmin

2022-11-15

Mumsig kardemummasmak och dessutom lättbakade.

Näringsvärde per portion

Energi 350 KJ / 84 kCal
Fett 4 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden