Kardemummakakor 

5
0
Kardemummakakor 

Receptet för kardemummakakor som blir precis så där lagom sega som kardemummasnittar ska vara. Kakorna får också förstås en härlig smak av rörsocker och kardemumma.

Skriv ut
Kardemummakakor 

Ingredienser

ca 40 st
1 msk hela kardemummakärnor
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl rörsocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Degrullarna går bra att frysa in. Tas sedan ta fram och tinas en stund innan de ska bakas.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 350 KJ / 84 kCal
Fett 4 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept