Kardemummakakor
Receptet för kardemummakakor som blir precis så där lagom sega som kardemummasnittar ska vara. Kakorna får också förstås en härlig smak av rörsocker och kardemumma.
Ingredienser
ca 40 st
1 msk hela kardemummakärnor
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl rörsocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Tips
Degrullarna går bra att frysa in. Tas sedan ta fram och tinas en stund innan de ska bakas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi350 KJ / 84 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättegoda lätt att baka toppen
Eva
2024-06-15Lättbakat och gott, men tyvärr blev det för flottigt för min smak. Gillar inte att fingrarna blir smöriga när man ska ta sig en liten kaka. Inget emot smör, men det gör sig bäst inne i bakverket, här var det lite too much utanpå.
Elisabet
2022-12-11Mumsig kardemummasmak och dessutom lättbakade.
Yasmin
2022-11-15