Mummamarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mummamarmelad

Ett enkelt recept på mummamarmelad som är utsökt att äta till rostat bröd eller till ostbrickan! Du gör marmeladen av bland annat äpple, kardemumma, vinbär, russin, kanel och socker. En härlig blandning av smaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stöt kardemumman i en mortel.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Skumma av. Låt koka ca 20 minuter.
  3. Fyll marmeladen i 1 väl rengjord burk (för 1 burk).
  4. Njut med rostat bröd, scones eller till ostbrickan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om marmeladen serveras med lämpliga tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 2 äpplen
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 6 dl röda vinbär
  • 1/2 dl russin
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 krm kanel
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan