Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kardemummaglass

Ett underbart recept på hemgjord glass med smak av kardemumma. Du gör kardemummaglass av bland annat mjölk, grädde, ägg och socker. Passar perfekt att servera till olika efterrätter - eller som den är!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölk och grädde tillsammans med grovkrossade kardemummakärnor i en kastrull.
  2. Vispa äggulor och socker poröst.
  3. Vispa ner äggsmeten i gräddmjölken och sjud till 85°C under omrörning. Ställ in i kylskåp i några timmar.
  4. Ta ut och sila bort kardemummakärnorna.
  5. Kör smeten i glassmaskin 30-45 minuter så att glassen blir krämig. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla smeten i en bunke som du ställer i frysen. Ta ut bunken och rör om då och då under infrysningen.
  6. Servera gärna tillsammans med Äppelstrudel.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre och havregrädde från Beneviva eller Imat från Oatly.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 8 äggulor
  • 3 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan