Äppelstrudel

6
1
Äppelstrudel

En riktigt smarrig och exotisk efterrätt med smak av äpple. Du steker äpplena med florsocker och strör över mandel, pinjenöt och kokos. Lägg sedan blandningen i vårrulleark och grädda i ugnen - vips så har du en fantastisk strudel!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Äppelstrudel

Ingredienser

8 portioner
4 äpplen
75 g smör (osaltat)
3 msk florsocker
1 dl grovhackade mandlar
1 dl pinjenötter
1 dl riven kokos
1 msk smör till pensling
4 ark vårrulledeg
1 ägg

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Karl

2006-08-24

Hej ICA. Denna strudel är enkel i jämförelse med en "Wiener Apfelstrudel", men går fortare att göra. Min A. görs faktiskt på olivolja, skillnad mot er som innehåller mycket smör, fett etc. Vill ni, kan ni få en riktig god österr. Apfelstrudel av mig. Samt en "Alt-Wiener Apfelkuchen". Den slår alla andra äppelkakor, inkl. skånska...mvh KB