Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelstrudel

En riktigt smarrig och exotisk efterrätt med smak av äpple. Du steker äpplena med florsocker och strör över mandel, pinjenöt och kokos. Lägg sedan blandningen i vårrulleark och grädda i ugnen - vips så har du en fantastisk strudel!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
  3. Stek äpplena i smör i en stekpanna tillsammans med florsockret så att de blir lite mjuka.
  4. Strö över mandlar, pinjenötter och kokos. Stek under omrörning tills alltihop fått lite färg.
  5. Smält smör. Vik ut vårrullearken och pensla med smör på båda sidorna. Fördela äpplena, vik upp kanterna och pensla med lätt uppvispad äggula så att kanterna håller ihop.
  6. Grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen så att de blir gyllenbruna.
  7. Servera äppelbakelserna ljumma med Kardemummaglass till.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 äpplen
  • 75 g smör (osaltat)
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl riven kokos
  • 1 msk smör till pensling
  • 4 ark vårrulledeg
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB