Äppelstrudel

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Äppelstrudel

En riktigt smarrig och exotisk efterrätt med smak av äpple. Du steker äpplena med florsocker och strör över mandel, pinjenöt och kokos. Lägg sedan blandningen i vårrulleark och grädda i ugnen - vips så har du en fantastisk strudel!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Äppelstrudel

Ingredienser

8 portioner
4 äpplen
75 g smör (osaltat)
3 msk florsocker
1 dl grovhackade mandlar
1 dl pinjenötter
1 dl riven kokos
1 msk smör till pensling
4 ark vårrulledeg
1 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Hej ICA. Denna strudel är enkel i jämförelse med en "Wiener Apfelstrudel", men går fortare att göra. Min A. görs faktiskt på olivolja, skillnad mot er som innehåller mycket smör, fett etc. Vill ni, kan ni få en riktig god österr. Apfelstrudel av mig. Samt en "Alt-Wiener Apfelkuchen". Den slår alla andra äppelkakor, inkl. skånska...mvh KB

Karl

2006-08-24

Testa liknande recept

Marshmallowsgodis med kokos och flingor
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frasiga tomat- och lökflarn
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pinjenötstoppar med citron och choklad
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga