Kardemummabullar

10
6
Kardemummabullar

Hembakade kardemummabullar är nog det godaste som finns. Bullarna fylls med med en fyllning på smör, socker och mortlad kardemumma. Kardemummasnurrorna gräddas sedan gyllenbruna och som bekant är de godast nybakta!

Skriv ut
Kardemummabullar

Ingredienser

ca 20 st

Deg

680 g
vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl
mjölk
1.25 dl
strösocker
0.5 tsk
salt
2 msk
mortlad kardemumma
30 g
jäst
100 g
rumsvarmt smör

Fyllning

150 g
rumsvarmt smör
1.25 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
2 msk
mortlad kardemumma
0.5 krm
salt

Till pensling

1
uppvisapat ägg
1 msk
mortlad kardemumma
4 msk
strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk (till pensling).
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Koka upp sockerlag (1/2 dl strösocker och 1/2 dl vatten, för ca 20 st bullar) och pensla nygräddade bullarna med sockerlagen för att få en fin, glansig yta på bullarna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Malin

1/25/2021

Har aldrig bakat med så hård deg. Bullarna jäste inte ordenligt och blev hårda och torra. Älskar kardemummabullar med dessa bakar jag inte fler gånger.

Mojdeh

10/17/2020

Degen blev väldigt hård så jag var tvungen och lägga till mera mjölk och smör.Degen gÄste inte heller. Har aldrig varit med om det! Inte nöjd med resultatet :(

Helen

7/23/2020

De godaste hembakade bullarna jag ätit och vad fint det blev med sockerlagen!

Testa liknande recept