Hembakade kardemummabullar är nog det godaste som finns. Bullarna fylls med med en fyllning på smör, socker och mortlad kardemumma. Kardemummasnurrorna gräddas sedan gyllenbruna och som bekant är de godast nybakta!
Ingredienser
ca 20 st
Deg
680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk mortlad kardemumma
30 g jäst
100 g rumsvarmt smör
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk mortlad kardemumma
1/2 krm salt
Till pensling
1 uppvisapat ägg
1 msk mortlad kardemumma
4 msk strösocker
För alla
Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör. Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk (till pensling).
Gör så här
Tips
Koka upp sockerlag (1/2 dl strösocker och 1/2 dl vatten, för ca 20 st bullar) och pensla nygräddade bullarna med sockerlagen för att få en fin, glansig yta på bullarna.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.9 av 5.
3939 personer har röstat
10 st
Kommentarer
För mycket mjöl!
Birgitta
2022-07-09
Bakade dom idag. Jättegoda, saftiga o mycket smakfulla. Lika goda som expressohouses kardemumma bullar sa min man . Inget dåligt betyg
Titti
2022-05-11
Länken till dagskola fungerar inte.
Göran
2021-06-09
Hej Göran! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu åtgärdat felet. Hoppas det gick bra att baka bullarna ändå. Vänligen Ulrika
Kommentarer
För mycket mjöl!
Birgitta
2022-07-09Bakade dom idag. Jättegoda, saftiga o mycket smakfulla. Lika goda som expressohouses kardemumma bullar sa min man . Inget dåligt betyg
Titti
2022-05-11Länken till dagskola fungerar inte.
Göran
2021-06-09Hej Göran! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu åtgärdat felet. Hoppas det gick bra att baka bullarna ändå. Vänligen Ulrika
Redaktionen
2021-06-14