Kardemummabullar

27
9
Kardemummabullar

Hembakade kardemummabullar är nog det godaste som finns. Bullarna fylls med med en fyllning på smör, socker och mortlad kardemumma. Kardemummasnurrorna gräddas sedan gyllenbruna och som bekant är de godast nybakta!

Kardemummabullar

Ingredienser

ca 20 st

Deg

680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk mortlad kardemumma
30 g jäst
100 g rumsvarmt smör

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk mortlad kardemumma
1/2 krm salt

Till pensling

1 uppvisapat ägg
1 msk mortlad kardemumma
4 msk strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk (till pensling).

Gör så här

Tips

Koka upp sockerlag (1/2 dl strösocker och 1/2 dl vatten, för ca 20 st bullar) och pensla nygräddade bullarna med sockerlagen för att få en fin, glansig yta på bullarna.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Titti

2022-05-11

Bakade dom idag. Jättegoda, saftiga o mycket smakfulla. Lika goda som expressohouses kardemumma bullar sa min man . Inget dåligt betyg

Göran

2021-06-09

Länken till dagskola fungerar inte.

Redaktionen ICAse

2021-06-14

Hej Göran! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu åtgärdat felet. Hoppas det gick bra att baka bullarna ändå. Vänligen Ulrika

Maria

2021-05-05

Godaste bullarna ever!

Testa liknande recept

Rabarberbulle
Krämbulle
Kardemummakringlor
Citronmuffins
Kanelsnäcka