Kardemummabullar

16
8
Kardemummabullar

Hembakade kardemummabullar är nog det godaste som finns. Bullarna fylls med med en fyllning på smör, socker och mortlad kardemumma. Kardemummasnurrorna gräddas sedan gyllenbruna och som bekant är de godast nybakta!

Skriv ut
Kardemummabullar

Ingredienser

ca 20 st

Deg

680 g
vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl
mjölk
1 1/4 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
2 msk
mortlad kardemumma
30 g
jäst
100 g
rumsvarmt smör

Fyllning

150 g
rumsvarmt smör
1 1/4 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
2 msk
mortlad kardemumma
1/2 krm
salt

Till pensling

1
uppvisapat ägg
1 msk
mortlad kardemumma
4 msk
strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk (till pensling).

Gör så här

Tips

Koka upp sockerlag (1/2 dl strösocker och 1/2 dl vatten, för ca 20 st bullar) och pensla nygräddade bullarna med sockerlagen för att få en fin, glansig yta på bullarna.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Göran

2021-06-09

Länken till dagskola fungerar inte.

Redaktionen ICAse

2021-06-14

Hej Göran! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu åtgärdat felet. Hoppas det gick bra att baka bullarna ändå. Vänligen Ulrika

Maria

2021-05-05

Godaste bullarna ever!

Malin

2021-01-25

Har aldrig bakat med så hård deg. Bullarna jäste inte ordenligt och blev hårda och torra. Älskar kardemummabullar med dessa bakar jag inte fler gånger.

Testa liknande recept