Sockerkringlor

224
6
Sockerkringlor

Vad kan väl passa bättre till fikat än en klassisk sockerkringla? Med en len smak av kardemumma och vanilj blir de här sötsakerna uppskattade av både stora och små.

Sockerkringlor

Ingredienser

20 st

Deg

25 g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
100 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
1 krm hjorthornssalt
ca 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)

Pensling och garnering

ca 50 g smör
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ev 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt, välj mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per kringla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

224

Kommentarer

Sara

2020-07-02

Jag värmer mjölken till 37 grader, funkar superbra. Väldigt goda!

Vanna

2020-05-11

Eftersom både mjölk och smör inte är upphettade så tog det 3,5 h för degen att jäsa, inte 1 h. De två första timmarna hände ingenting men sen kom vi på att vi skulle sätta igång torktumlaren och låta degen jäsa i tvättstugan och då hände det grejer! Resultatet blev mycket saftiga och fluffiga bullar.

Maria

2020-03-01

Gjorde 24st på dubbelt grundrecept (förutom jästen, den hölls till 25g). Lät dem jäsa extra länge och de blev fantastiskt fluffiga och goda, hade kunnat äta upp allt själv omedelbums!

Näringsvärde per portion

Energi 685 KJ / 164 kCal
Fett 7 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 22 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden