Sockerkringlor
Vad kan väl passa bättre till fikat än en klassisk sockerkringla? Med en len smak av kardemumma och vanilj blir de här sötsakerna uppskattade av både stora och små.
Ingredienser
20 st
Deg
25 g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
100 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
1 krm hjorthornssalt
ca 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
Pensling och garnering
ca 50 g smör
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ev 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kringla.
Energi685 KJ / 164 kCal
Fett7 g
Salt0.18 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag värmer mjölken till 37 grader, funkar superbra. Väldigt goda!
Sara
2020-07-02Eftersom både mjölk och smör inte är upphettade så tog det 3,5 h för degen att jäsa, inte 1 h. De två första timmarna hände ingenting men sen kom vi på att vi skulle sätta igång torktumlaren och låta degen jäsa i tvättstugan och då hände det grejer! Resultatet blev mycket saftiga och fluffiga bullar.
Vanna
2020-05-11Gjorde 24st på dubbelt grundrecept (förutom jästen, den hölls till 25g). Lät dem jäsa extra länge och de blev fantastiskt fluffiga och goda, hade kunnat äta upp allt själv omedelbums!
Maria
2020-03-01