Babka med choklad
Bulle med chokladfyllning precis så smarrigt är en babka med choklad. Chokladbabkan görs av vetedeg med kryddning av kardemumma. När du kavlat ut degen brer du på smält choklad och antingen chokladkräm eller nötkräm. Grädda vetelängden i ugnen och du kan njuta av en god babka med choklad.
Ingredienser
2 längder, ca 12 bitar
2 dl mjölk
25 g jäst
100 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk salt
1 ägg
7 - 8 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
100 g mörk choklad
1 dl chokladkräm eller nötkräm
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag förstår inte hur ni menar med att vrida delarna två och två. Kan detta förklaras :)
Ida
2020-08-18Hej Ida! Nu har vi förtydligat i texten. Hoppas det blir enklare att följa receptet. Man vrider alltså ihop två bitar (längder) åt gången för att det ska bli ett fint chokladmönster i bulldegen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19Kakan kändes ganska torr, kanske blev det för mycket mjöl. Annars en rolig idé med choklad i vetedeg!
Hanna
2020-07-28