Karamelliserade popcorn är ett mysigt tilltugg som passar perfekt till fredagsmyset. Poppa popcorn. Smält lite smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Häll smörsockerblandningen över popkornen, rör runt. Strö över lite salt. Enkelt och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
20 2013
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Receptet är uppdaterat 16-12-2019.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vera
2021-08-03Det blev gott, men smöret och sockret skar sig hela tiden?
Redaktionen ICAse
2021-08-04Hej Vera! Hmm... svårt att veta vad som kan ha gått fel för att smöret och sockret skar sig. Rörde du i blandningen under tiden smöret och sockret smälte? Eller kan blandningen ha blivit för varm? Hälsningar Elina
Åsa
2021-07-20Rörde en bra stund i smöret och sockret 50 gram smör och 1 dl socker... Sen blev det en tjock smet som blev brunare. Hällde över ca 1 liter poppade popcorn och vispade runt popcornen i den stora skålen, Blev så himla gott!!!
Yuliia
2021-02-10Enkelt och supergott!