UNDER 15 MIN | Enkel

Popcorn med kokos, kanel och chili

En påse mikropopcorn är tacksamt att smaksätta på olika sätt. Chilisåsen sriracha ger hett sting som tillsammans med brynt smör, kokossocker och kanel bjuder på en riktig smakexplosion i munnen. Suveränt som snacks på vilket party som helst, eller till glögg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt kokossocker, kanel och chilisåsen.
  2. Poppa popcornen och blanda dem med kryddsmöret i en bunke. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk smör
  • 1 msk kokossocker
  • 2 krm malen kanel
  • 1 - 2 msk srirachasås (eller annan stark chilisås)
  • 1 påse popcorn (à 90 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 799 kJ / 191 kCal