Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sriracha-popcorn

Sriracha är en het chilisås med beroendeframkallande smak. Har du väl smakat är det inte omöjligt att du vill ha det till allt, lite som ketchup. Här smaksätter srirachasåsen en påse mikropopcorn. Ringla över lite smält smör och njut av det heta stinget på tungan.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en liten kastrull och blanda med chilisåsen.
  2. Poppa popcornen enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Öppna påsen, ringla över smöret och skaka om. 
  4. Häll upp popcornen i en skål och servera.

Tips

Lyxpoppa! Droppa tryffelolja i smöret i stället för sriracha och skaka om med riven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör
  • 1 msk chilisås av srirachatyp
  • 1 påse popcorn för mikrovågsugn
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 869 kJ / 207 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept