Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
1
Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping

En smarrig dessert med äpplen, svår att tacka nej till. Detta är en efterrätt där krispigt, sött och syrligt bildar en läcker kombination. Använd gärna svenska äpplen för den goda smakens skull.

Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping

Ingredienser

4 portioner
3 - 4 urkärnade och tärnade äpplen (gärna svenska)
2 msk smör
2 tsk riven färsk ingefära eller torkad (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 msk råsocker (eller strösocker)
2 msk hackad syltad ingefära (kan uteslutas)
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl vaniljyoghurt
1 tsk vaniljsocker
2 dl havre müsli typ crunchy

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Föredrar nog vanlig äpplepaj med knäckigt täcke ändå..

Charlotte

2024-09-22

Näringsvärde per portion

Energi1588 KJ / 380 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater42.7 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Müsliscones med hallon
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Randig äppelyoghurt
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad - på mellisvis
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smoothie med jordgubbar och banan
Betyg 4.7 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fryst yoghurtbräck med müsli
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurt-shake med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
161 personer har röstat
Under 15 min att tillaga