Müsliscones med hallon

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
2
Müsliscones med hallon

Scones är för många det perfekta mellanmålet – varmt, matigt och mättande. Här har du en variant med müsli. Du blandar mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Addera yoghurt och bär, och låt grädda i bara 10-12 minuter.

Müsliscones med hallon

Ingredienser

8 st
3 dl  vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
2 dl  müsli
2 krm  salt
2 tsk  bakpulver
50 g  smör
2 dl  vaniljyoghurt
1 1/2 dl  frysta eller färska hallon
smör eller margarin (att smörja plåten med)

För alla

Kontrollera noga innehållet i müslin.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkprotenfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Jag undrar varför det på bakplåtspapper står max 200 grader. Sen i ert recept och många fler står det 250 grader?

Eva

2021-08-17

Funderar om man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl så det blir glutenfritt?

Astrid

2020-05-29

Hej Astrid! Det kommer bli svårt att få sconesen att hålla ihop om du byter vetemjölet rakt av mot mandelmjöl. Skulle istället välja ett glutenfritt recept på scones och prova att addera lite hallon och glutenfri müsli. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-06-01

Näringsvärde per portion

Energi773 KJ / 184 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fryst yoghurtbräck med müsli
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banankakor med jordnötssmör
Betyg 3.7 av 5.
97 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärssmoothie med ägg
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smoothie med jordgubbar och banan
Betyg 4.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärsscones med kokos
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiakräm
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga