Müsliscones med hallon

17
2
Müsliscones med hallon

Scones är för många det perfekta mellanmålet – varmt, matigt och mättande. Här har du en variant med müsli. Du blandar mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Addera yoghurt och bär, och låt grädda i bara 10-12 minuter.

Skriv ut
Müsliscones med hallon

Ingredienser

8 st
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
2 dl müsli
2 krm salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl vaniljyoghurt
1 1/2 dl frysta eller färska hallon

För alla

Kontrollera noga inneållet i müslin.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkprotenfria ersättningsprodukter.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Eva

2021-08-17

Jag undrar varför det på bakplåtspapper står max 200 grader. Sen i ert recept och många fler står det 250 grader?

Astrid

2020-05-29

Funderar om man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl så det blir glutenfritt?

Redaktionen ICAse

2020-06-01

Hej Astrid! Det kommer bli svårt att få sconesen att hålla ihop om du byter vetemjölet rakt av mot mandelmjöl. Skulle istället välja ett glutenfritt recept på scones och prova att addera lite hallon och glutenfri müsli. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 773 KJ / 184 kCal
Fett 7 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept