Scones är för många det perfekta mellanmålet – varmt, matigt och mättande. Här har du en variant med müsli. Du blandar mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Addera yoghurt och bär, och låt grädda i bara 10-12 minuter.
Kontrollera noga inneållet i müslin.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkprotenfria ersättningsprodukter.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Kommentar
Astrid
5/29/2020Funderar om man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl så det blir glutenfritt?
Redaktionen ICAse
6/1/2020Hej Astrid! Det kommer bli svårt att få sconesen att hålla ihop om du byter vetemjölet rakt av mot mandelmjöl. Skulle istället välja ett glutenfritt recept och prova att addera lite hallon och glutenfri müsli. Hälsningar Ulrika
Redaktionen ICAse
6/1/2020Hej Astrid! Det kommer bli svårt att få sconesen att hålla ihop om du byter vetemjölet rakt av mot mandelmjöl. Skulle istället välja ett glutenfritt recept på scones och prova att addera lite hallon och glutenfri müsli. Hälsningar Ulrika