Müsliscones med hallon
Scones är för många det perfekta mellanmålet – varmt, matigt och mättande. Här har du en variant med müsli. Du blandar mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Addera yoghurt och bär, och låt grädda i bara 10-12 minuter.
Ingredienser
8 st
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
2 dl müsli
2 krm salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl vaniljyoghurt
1 1/2 dl frysta eller färska hallon
smör eller margarin (att smörja plåten med)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi773 KJ / 184 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag undrar varför det på bakplåtspapper står max 200 grader. Sen i ert recept och många fler står det 250 grader?
Eva
2021-08-17Funderar om man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl så det blir glutenfritt?
Astrid
2020-05-29Hej Astrid! Det kommer bli svårt att få sconesen att hålla ihop om du byter vetemjölet rakt av mot mandelmjöl. Skulle istället välja ett glutenfritt recept på scones och prova att addera lite hallon och glutenfri müsli. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-01