Müsliscones med hallon

Scones är för många det perfekta mellanmålet – varmt, matigt och mättande. Här har du en variant med müsli. Du blandar mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Addera yoghurt och bär, och låt grädda i bara 10-12 minuter.

Ingredienser
8 st
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
2 dl müsli
2 krm salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl vaniljyoghurt
1 1/2 dl frysta eller färska hallon
För alla
Kontrollera noga innehållet i müslin.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkprotenfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi773 KJ / 184 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag undrar varför det på bakplåtspapper står max 200 grader. Sen i ert recept och många fler står det 250 grader?
Eva
2021-08-17Funderar om man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl så det blir glutenfritt?
Astrid
2020-05-29Hej Astrid! Det kommer bli svårt att få sconesen att hålla ihop om du byter vetemjölet rakt av mot mandelmjöl. Skulle istället välja ett glutenfritt recept på scones och prova att addera lite hallon och glutenfri müsli. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-01