Stekta bananer med råsocker och glass
Stekta bananer med råsocker och glass är en himmelsk dessert. Varma bananer och kall glass är en briljant kombination. Ingefära tillför det lilla extra.
Ingredienser
4 portioner
4 bananer
4 msk råsocker
2 msk smör eller margarin
1 dl pressad apelsinsaft
2 msk riven ingefära
Till servering
glass
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och havrebaserad glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin och havrebaserad glass.
Gör så här
Tips
Strö över pistagenötter
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1636 KJ / 391 kCal
Fett17 g
Salt0.26 g
Kolhydrater58 g
Protein4 g
Kommentarer
Älskar varma, stekta bananer och glass! Jag köpte lyxig gelato - en med pistage och en annan med smak av rosmarin och bränt smör. Otroligt gott ihop! Jag brukar steka mina bananer i smör och honung men idag blev det brunt farinsocker och det smakade kola. Kryddade med ingefära och kardemumma.
Malin
2022-11-25Förvånansvärt gott! Jag brukar inte tycka om banan, men hade gäster över. Väldigt mild banansmak, med syrligheten från citronen och ingefäran. Kommer göras fler gånger! En gnutta kanel tror jag hade passat in.
Linus
2020-06-25Himmelskt gott! Vill bara ha mer och mer. Väldigt lättlagat, dessutom.
Johan
2007-06-18