Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta bananer med råsocker och glass

Stekta bananer med råsocker och glass är en himmelsk dessert. Varma bananer och kall glass är en briljant kombination. Ingefära tillför det lilla extra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala bananerna och dela dem på längden. Strö råsocker runt om bananerna.
  2. Stek bananerna i matfett tills de är lite mjuka. Tillsätt apelsinsaften och ingefäran. Låt det sjuda några minuter.
  3. Till servering: Servera bananerna med glass.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och havrebaserad glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin och havrebaserad glass.

Tips

Strö över pistagenötter

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bananer
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 2 msk riven ingefära
Till servering
  • glass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1636 kJ / 391 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept