Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.

Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 600 g kålrot
2 msk smör
2 msk strösocker
1 röd chili
saften av 1 apelsin
salt
peppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Åt tillsammans med lax som vi stekte i sesamolja, fantastiskt gott!

    Elin

  • De blev verkligen jättegoda. Med lite hetta... Vi hade bara wienerkorv till!

    Peter

  • Jättegod som tillbehör till revbensspjäll! Och den blir faktiskt lika snygg som på bilden!

    Johanna

Näringsvärde per bufféportion

Energi315 KJ / 76 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Brynt kålrot med lönnsirap och chili
    Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Finsk kålrotslåda
    Betyg 4.3 av 5.147 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos med asiatiska smaker
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktslåda
    Betyg 3.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad kålrot
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad