Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Karamellig brylépudding ”Flan”

Förtjust i söta vaniljpuddingar som crème caramel eller brulépudding? Testa då denna peruanska varianten flan. En läckert karamellig pudding på vanlig mjölk och sötad kondenserad mjölk på burk. Det är sött, krämigt lent och bara så gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka upp mjölk och vaniljstång i en kastrull. Ta från värmen och sila genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan.
  3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull, låt koka till en gyllenbrun karamell. Fördela karamellen i ugnssäkra portionsformar.
  4. Vispa ner kondenserad mjölk och ägg i mjölken. Häll smeten i formarna.
  5. Ställ formarna i en långpanna. Fyll långpannan med vatten. 
  6. Ställ in långpannan i mitten av ugnen och tillaga ca 40 minuter, eller precis tills att smeten har stannat. Låt svalna, gärna i kylskåp till nästa dag.
  7. Vid servering: Vänd formen upp och ner på ett fat, dra eventuellt försiktigt med en kniv längs kanten på formen om den inte lossnar.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa puddingen med råsocker smaksatt med krossade kaffebönor och kakako-nibs för extra smak och snygg presentation.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 5 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1795 kJ / 429 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept