Crème brûlée à l'orange

Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
1
Crème brûlée à l'orange

Crème brûlée betyder "bränd grädde" och är en klassisk fransk dessert som det finns många varianter av. I detta recept är twisten rivet apelsinskal, som balanserar upp sötman i Crème brûléen och ger den en fräsch syrlighet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Crème brûlée à l'orange

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk (3 %)
3/4 dl  socker
1   vaniljstång
4   äggulor
rivet skal av 1/2   apelsin
ca 2 msk  råsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott

Jessica

2017-01-01

Testa liknande recept

Kanelcrème brûlée
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffrans crème brûlée
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème Brûlée med rårörda hallon
Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée-paj
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Creme caramel/creme brylé
Betyg 3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga