Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Crème brûlée à l'orange

Crème brûlée betyder "bränd grädde" och är en klassisk fransk dessert som det finns många varianter av. I detta recept är twisten rivet apelsinskal, som balanserar upp sötman i Crème brûléen och ger den en fräsch syrlighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered dagen före: sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde, mjölk och socker. Låt koka upp.
  3. Vispa äggulorna och tillsätt apelsinskalet. Ta upp vaniljstången ur gräddmjölken.
  4. Häll gräddmjölken över äggulorna under kraftig vispning. Fördela smeten i portionsformar (som rymmer ca 1 1/2 dl, för 4 port).
  5. Ställ formarna i en ugnssäker form fylld med vatten (vattenbad). Ställ in i ugnen i ca 60 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnat.
  6. Låt brûléerna stå i kylen övertäckta över natten.
  7. Vid servering: sätt ugnen på 250°C, grill.
  8. Strö råsocker över brûléerna och ställ in dem högt upp, men låt ugnsluckan vara öppen. Passa noga så att sockret smälter och får färg men inte blir bränt. Alternativt bränn av sockret med en brännare.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3 %)
  • 3/4 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • ca 2 msk råsocker
Lägg till i inköpslistan