Crème caramel

13
2
Crème caramel

Recept på crème caramel - en fyllig fransk dessert med härlig vaniljsmak. Karamellsåsen gör du av socker. En krämig och utsökt efterrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Crème caramel

Ingredienser

10 portioner
6 ägg
1 äggula
1 dl socker
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde (40%)
2 tsk vaniljsocker

Karamellsås

2 1/2 dl socker

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.

Receptet har uppdaterats 2020-05.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Agnes

2022-01-02

25 minuter var alldeles för kort tid för att de skulle hinna sätta sig, jag fick ha dem inne i ca 1 timme men sen blev de superbra!

Maria

2020-10-02

Eftersom man inte har vatten i karsmelksåswn då blir det en klump när den svalnar.. tillsätt vatten ca 5-6 msk i sockret innan du värmer.

Redaktionen ICAse

2020-10-27

Hej Maria! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat beredningstexten med att man ska hälla i karamellsåsen omgående i en form. Hälsningar Ulrika