Crème caramel
Recept på crème caramel - en fyllig fransk dessert med härlig vaniljsmak. Karamellsåsen gör du av socker. En krämig och utsökt efterrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997
Ingredienser
10 portioner
6 ägg
1 äggula
1 dl socker
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde (40%)
2 tsk vaniljsocker
Karamellsås
2 1/2 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 minuter var alldeles för kort tid för att de skulle hinna sätta sig, jag fick ha dem inne i ca 1 timme men sen blev de superbra!
Agnes
2022-01-02Eftersom man inte har vatten i karsmelksåswn då blir det en klump när den svalnar.. tillsätt vatten ca 5-6 msk i sockret innan du värmer.
Maria
2020-10-02Hej Maria! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat beredningstexten med att man ska hälla i karamellsåsen omgående i en form. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-27