Crème caramel

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
2
Crème caramel

Recept på crème caramel - en fyllig fransk dessert med härlig vaniljsmak. Karamellsåsen gör du av socker. En krämig och utsökt efterrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Crème caramel

Ingredienser

10 portioner
6 ägg
1 äggula
1 dl socker
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde (40%)
2 tsk vaniljsocker

Karamellsås

2 1/2 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

25 minuter var alldeles för kort tid för att de skulle hinna sätta sig, jag fick ha dem inne i ca 1 timme men sen blev de superbra!

Agnes

2022-01-02

Eftersom man inte har vatten i karsmelksåswn då blir det en klump när den svalnar.. tillsätt vatten ca 5-6 msk i sockret innan du värmer.

Maria

2020-10-02

Hej Maria! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat beredningstexten med att man ska hälla i karamellsåsen omgående i en form. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-27

Testa liknande recept

Ugnsbakad vaniljcrème
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamellig brylépudding ”Flan”
Betyg 3 av 5.
92 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée à l'orange
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte tatin på höstäpplen
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hasselnötsglass
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sabayongratinerade bär med fruktsorbet
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga