Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Crème caramel

Recept på crème caramel - en fyllig fransk dessert med härlig vaniljsmak. Karamellsåsen gör du av bara socker och vatten. En krämig och utsökt efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop äggen och sockret samt sila genom ett durkslag för att få bort eventuella hinnor.
  3. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur vaniljfröna. Krossa dem i mortel tillsammans med lite socker. Blanda ner vaniljfrön, mjölk och vaniljsocker i i ägg-sockerblandningen.
  4. Sås: Smält sockret till karamellsåsen på svag värme i en tjockbottnad kastrull. När det börjar bli brunt, späd med vatten och låt det bli såsigt (om såsen blir för hård, späd med vatten och låt sjuda lite till).
  5. Häll sockersåsen i en ugnsfast form eller i små portionsformar. Häll sedan ner smeten. Låt formen/formarna stå i vattenbad i en långpanna i ugnen ca 45 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
Karamellsås
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan