Karamellig brylépudding ”Flan”

Betyg 3 av 5.92 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Karamellig brylépudding ”Flan”

Förtjust i söta vaniljpuddingar som crème caramel eller brulépudding? Testa då denna peruanska varianten flan. En läckert karamellig pudding på vanlig mjölk och sötad kondenserad mjölk på burk. Det är sött, krämigt lent och bara så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Karamellig brylépudding ”Flan”

Ingredienser

6 portioner
3 dl mjölk (3 %)
1 vaniljstång
2 dl socker
1/2 dl vatten
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 ägg

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod flan som är väldigt lättlagad. Dock har vi lite funderingar kring det smälta sockret. Det står att man ska blanda socker och vatten och sen koka upp, men då kokar vattnet bort och man får strösocker kvar. Vi har smält sockret och sen försiktigt hällt på vattnet och rört ner det. Det fungerar bra men är lite otrevligt att hälla vatten i det heta sockret då det riskerar att stänka.

    Erika

Näringsvärde per portion

Energi1795 KJ / 429 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Crème brûlée à l'orange
    Betyg 2.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crème caramel
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad vaniljcrème
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffrans crème brûlée
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crème Brûlée med rårörda hallon
    Betyg 3 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad