Kantarellspread med persilja och vitlök

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kantarellspread med persilja och vitlök

Kantarellkräm med stor smak av kantarell och vitlök. Spreaden kan användas till mycket, men passar nog ändå bäst att servera som dipp till grönsaksstavar, rotfruktchips eller crostini.

Kantarellspread med persilja och vitlök

Ingredienser

4 portioner
250 g färska kantareller
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
200 g färskost

Till servering

crostini
rotfruktschips
stavar av grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hade i lite hetta i kantarellerna, mycket gott!

    Mary

  • Ganska platt smak, men smakade mycket kantarell. Jag hade i en svampbuljongtärning och majonnäs för att piffa upp röran lite. Konsistensen var väldigt kletig men majonäsen hjälpte till där å.

    Kajsa

Näringsvärde per portion

Näringsvärde per port exkl serveringsförslag.
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Sardintapenade på crostini
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vispat kantarellsmör
    Betyg 3.2 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kantarellsås
    Betyg 4 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarelltoast
    Betyg 4.8 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad