Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

12
4
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

Grönt i maten kan ibland vara gult, som i denna krämiga soppa gjord på rotselleri och kantareller. En enkel rätt att koka ihop om du vill ta vara på en smakrik rotsak som är både billig och klimatsmart. Servera med en grön färgklick i form av en slätmixad gräslöksolja som du ringlar över soppan.

Skriv ut
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
200 g
rotselleri
1/2 l
kantareller eller kastanjechampinjoner (1/2 l kantareller motsvarar 250 g kastanjechampinjoner)
3 msk
smör
1 l
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar

Gräslöksolja

1/2
kruka gräslök
3 msk
olja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot olja och byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Linnea

9/15/2020

Tog 2 buljongtärningar (Ica eko) och 7,5 dl vatten till det. Något mer grädde än 2dl. Blev suveränt. Provade även lite tryffelolja i och det var super!

Johann

7/5/2020

God soppa - men jag tog bara 6 dl vatten och slängde i en halv röd chili för att få lite sting. Och så två av icas grönsaksbuljongtärningar. En är alldeles för lite. Gräslöks(oliv)oljan var en hit!

Catarina

2/23/2019

Riktigt god soppa ... tog basilika istället för gräslök i oljan

Testa liknande recept