Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

Grönt i maten kan ibland vara gult, som i denna krämiga soppa gjord på rotselleri och kantareller. En enkel rätt att koka ihop om du vill ta vara på en smakrik rotsak som är både billig och klimatsmart. Servera med en grön färgklick i form av en slätmixad gräslöksolja som du ringlar över soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och selleri och ansa svampen. Skär allt i bitar.
  2. Fräs det skurna i smöret i en kastrull. Tillsätt buljongen. Låt det koka sakta ca 15 minuter eller tills sellerin är mjuk. Tillsätt grädden och koka upp.
  3. Mixa soppan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gräslöksolja: Skär gräslöken i bitar. Mixa dem med oljan så att den blir slät och grön.
  5. Till servering: Ringla gräslöksoljan över soppan vid servering. Servera med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot olja och byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 1/2 l kantareller eller kastanjechampinjoner (1/2 l kantareller motsvarar 250 g kastanjechampinjoner)
  • 3 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
Gräslöksolja
  • 1/2 kruka gräslök
  • 3 msk olja
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?