Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja
Grönt i maten kan ibland vara gult, som i denna krämiga soppa gjord på rotselleri och kantareller. En enkel rätt att koka ihop om du vill ta vara på en smakrik rotsak som är både billig och klimatsmart. Servera med en grön färgklick i form av en slätmixad gräslöksolja som du ringlar över soppan.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
200 g rotselleri
1/2 l kantareller eller kastanjechampinjoner (1/2 l kantareller motsvarar 250 g kastanjechampinjoner)
3 msk smör
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Gräslöksolja
1/2 kruka gräslök
3 msk olja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott. Lite mer svampfond så är man hemma
Lollo
2024-08-18Tog 2 buljongtärningar (Ica eko) och 7,5 dl vatten till det. Något mer grädde än 2dl. Blev suveränt. Provade även lite tryffelolja i och det var super!
Linnea
2020-09-15God soppa - men jag tog bara 6 dl vatten och slängde i en halv röd chili för att få lite sting. Och så två av icas grönsaksbuljongtärningar. En är alldeles för lite. Gräslöks(oliv)oljan var en hit!
Johann
2020-07-05