Grönt i maten kan ibland vara gult, som i denna krämiga soppa gjord på rotselleri och kantareller. En enkel rätt att koka ihop om du vill ta vara på en smakrik rotsak som är både billig och klimatsmart. Servera med en grön färgklick i form av en slätmixad gräslöksolja som du ringlar över soppan.
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot olja och byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tog 2 buljongtärningar (Ica eko) och 7,5 dl vatten till det. Något mer grädde än 2dl. Blev suveränt. Provade även lite tryffelolja i och det var super!
Linnea
2020-09-15God soppa - men jag tog bara 6 dl vatten och slängde i en halv röd chili för att få lite sting. Och så två av icas grönsaksbuljongtärningar. En är alldeles för lite. Gräslöks(oliv)oljan var en hit!
Johann
2020-07-05Riktigt god soppa ... tog basilika istället för gräslök i oljan
Catarina
2019-02-23