Kantarellpasta med dill

33
1 Klimatsmart
Kantarellpasta med dill

Denna krämiga kantarellpasta är som en försvenskad variant på spaghetti carbonara! Med tagliatelle, kantareller, Västerbottensost och dill kombineras de bästa av svenska smaker. Här får kantarellerna verkligen komma till sin rätt där de spelar huvudrollen i måltiden.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Kantarellpasta med dill

Ingredienser

4 portioner
400 g
tagliatelle
500 g
kantareller
2 msk
smör
1
riven vitlöksklyfta
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
2 dl
vispgrädde
2 dl
riven Västerbottensost
1/2 dl
hackad dill

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.


Gör så här

Tips

Hittar du inga kantareller? Det går lika bra att använda annan svamp, såsom trattkantarell eller skogschampinjon.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Emma

2020-12-31

Det smakade ingenting. Jag hade dubbel Västerbottenost och vitlök, men ändå försvann smakerna totalt. Fick genomlida fem matlådor med denna rätt som blev långt över 4 portioner. Kommer inte göra detta igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2918 KJ / 697 kCal
Fett 32 g
Salt 1.05 g
Kolhydrater 77 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept