Kantarellpasta med dill

Denna krämiga kantarellpasta är som en försvenskad variant på spaghetti carbonara! Med tagliatelle, kantareller, Västerbottensost och dill kombineras de bästa av svenska smaker. Här får kantarellerna verkligen komma till sin rätt där de spelar huvudrollen i måltiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Receptet kommer från boken Hur lätt som helst av Jessica Frej.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är det för jubelidiot som har kommit på att blandat i DILL i rätten. Förstörde alla andra smaker totalt.
Håkan
2023-09-09Tillagade denna rätt med viss modifikation. Hade inte alla ingredienser. Resultatet blev mycket bra och mycket gott... Ersatte grädde med fet kokosmjölk, Västerbottenost fick bli en vanlig hårdost, hade i lite bacon samt mer vitlök. Använde torkad dill. Tillsatte ett krm torkad salvia och spagettikrydda. Njam, njam, njam.
Helena
2023-06-16Följde receptet på pricken och det blev supergott! Enklare matlagning är svår att hitta.
Johann
2023-03-27