Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kantarellpaj med bacon och ruccola

Paj är tacksam mat som gör gott i själen. Här är en välsmakande svamppaj fylld med kantareller - skogens gula guld - salt bacon och pepprig rucola. En skvätt ättiksprit gör pajskalet sprödare.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smöret med bägge mjölsorter och ättika för hand eller kör snabbt ihop till en deg i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter (för 4 portioner). Nagga med en gaffel i bottnen och ställ i kylen 30 minuter. 
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Fyllning: Rensa och skär svampen i grova bitar. Skala och finhacka löken.
  6. Stek svamp och lök i smöret i en stor stekpanna tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt. Lägg svampfräset åt sidan.
  7. Strimla och stek baconet i stekpannan.
  8. Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, riven ost och rucola.
  9. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser till stanningen. Häll i pajskalet.
  10. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och stanningen stannat.
  11. Servera gärna med en grönsallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ och använd soja- eller havrebaserad mjölk-/gräddersättning.

 

 

Ingredienser

Portioner: 6
Pajskal
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
Fyllning
  • 1 l färska kantareller (där 1 liter motsvarar ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 påse riven Västerbottensost (à 150 g)
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Äggstanning
  • 5 ägg
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2876 kJ / 687 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept