Kantarellpaj med bacon och ruccola

46
10
Kantarellpaj med bacon och ruccola

Paj är tacksam mat som gör gott i själen. Här är en välsmakande svamppaj fylld med kantareller - skogens gula guld - salt bacon och pepprig rucola. En skvätt ättiksprit gör pajskalet sprödare.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Kantarellpaj med bacon och ruccola

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk ättiksprit (12 %)

Fyllning

1 l färska kantareller (där 1 liter motsvarar ca 300 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 paket bacon (à 140 g)
1 påse riven Västerbottensost (à 150 g)
1 påse rucola (à 65 g)

Äggstanning

5 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ och använd soja- eller havrebaserad mjölk-/gräddersättning.

 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Camilla

2022-08-08

Har gjort pajen flera gånger. En gång utan bacon, en annan med färre ägg och mindre mjölk och ibland prästost. Har blivit väldigt gott varje gång!

Sonja

2022-03-05

Underbara smakkombinationer 🤩

Annika

2021-09-03

Kanonbra

Näringsvärde per portion

Energi 2876 KJ / 687 kCal
Fett 54 g
Salt 3.03 g
Kolhydrater 26 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden