Kantarellpaj med bacon och ruccola

32
5
Kantarellpaj med bacon och ruccola

Paj är tacksam mat som gör gott i själen. Här är en välsmakande svamppaj fylld med kantareller - skogens gula guld - salt bacon och pepprig rucola. En skvätt ättiksprit gör pajskalet sprödare.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Kantarellpaj med bacon och ruccola

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

125 g
smör
1 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
siktat dinkelmjöl
1 tsk
ättiksprit (12 %)

Fyllning

1 l
färska kantareller (där 1 liter motsvarar ca 300 g)
1
gul lök
2 msk
smör
1/2 tsk
salt
1
paket bacon (à 140 g)
1
påse riven Västerbottensost (à 150 g)
1
påse rucola (à 65 g)

Äggstanning

5
ägg
2 1/2 dl
mellangrädde
2 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
kajennpeppar
1 tsk
salt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ och använd soja- eller havrebaserad mjölk-/gräddersättning.

 

 

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Gunilla

6/8/2020

Bästa pajreceptet jag använder. Använder mig alltid av detta paj receptet men kan variera mig på fyllning. Men denna är helt klart en favorit!

Redaktionen ICAse

6/8/2020

Tack Gunilla för din fina kommentar och för att du använder vårt recept. Hälsningar Ulrika

Ulrika

9/1/2019

Fantastisk god paj. Cayennepepparn gjorde att pajen fick en god hetta.

Anna

10/17/2016

Obegripliga mått! Ex 4 1/5 ägg??

Näringsvärde per portion

Energi 2876 KJ / 687 kCal
Fett 54 g
Salt 3.03 g
Kolhydrater 26 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept