Kantarellpaj med bacon och ruccola

Paj är tacksam mat som gör gott i själen. Här är en välsmakande svamppaj fylld med kantareller - skogens gula guld - salt bacon och pepprig rucola. En skvätt ättiksprit gör pajskalet sprödare.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Ingredienser
Pajskal
Fyllning
Äggstanning
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ och använd soja- eller havrebaserad mjölk-/gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna gör jag ofte. Ibland utan sallad och ibkand utan. I dag har jag babyspenat i. Jättegott som alltid
Ellbjörg
2023-11-10Har gjort pajen flera gånger. En gång utan bacon, en annan med färre ägg och mindre mjölk och ibland prästost. Har blivit väldigt gott varje gång!
Camilla
2022-08-08Underbara smakkombinationer 🤩
Sonja
2022-03-05