Kantarellmacka med pocherat ägg

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kantarellmacka med pocherat ägg

Mumsig kantarellmacka med pocherat ägg. Rostade brödskivor, bacon, bladspenat, persilja och dijonsenap skapar vinnande smaker tillsammans med ägg och svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kantarellmacka med pocherat ägg

Ingredienser

4 mackor
1   liter rensade kantareller
1 msk  smör
1 dl  mellangrädde
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  dijonsenap
1 msk  hackad persilja
1   paket bacon
80 g  färsk bladspenat
flingsalt
rapsolja
4   brödskivor
1   liter vatten
1/2 tsk  salt
1 tsk  ättika
1   ägg

För alla

Gör glutenfri: välj specialbröd som passar vid celiaki.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett29 g

Testa liknande recept

Kantarellpaj med bacon och ruccola
Betyg 4.4 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk bondsallad med fiskpinnar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trottole med krämig ärtsås och bacon
Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga