Kantarellmacka med pocherat ägg

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kantarellmacka med pocherat ägg

Mumsig kantarellmacka med pocherat ägg. Rostade brödskivor, bacon, bladspenat, persilja och dijonsenap skapar vinnande smaker tillsammans med ägg och svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kantarellmacka med pocherat ägg

Ingredienser

4 mackor
1   liter rensade kantareller
1 msk  smör
1 dl  mellangrädde
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  dijonsenap
1 msk  hackad persilja
1   paket bacon
80 g  färsk bladspenat
flingsalt
rapsolja
4   brödskivor
1   liter vatten
1/2 tsk  salt
1 tsk  ättika
1   ägg

För alla

Gör glutenfri: välj specialbröd som passar vid celiaki.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett29 g

Testa liknande recept

Kantarellpaj med bacon och ruccola
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller med tomater och färskost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kantarell- och kräfttoast
Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pan Tumaca med Jamon
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga