Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kantarellmacka med pocherat ägg

Mumsig kantarellmacka med pocherat ägg. Rostade brödskivor, bacon, bladspenat, persilja och dijonsenap skapar vinnande smaker tillsammans med ägg och svamp.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mackor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs de rensade kantarellerna i smör. Tillsätt mellangrädde, salt och peppar. 
  2. Rör i dijonsenap och hackad persilja. 
  3. Knaperstek bacon och vänd färsk bladspenat i flingsalt och lite rapsolja.
  4. Rosta brödskivor och fördela kantareller, bacon och bladspenat över. Lägg på ett pocherat ägg som avslutning.
  5. Pocherat ägg: Koka upp vatten med salt och ättika. 
  6. Knäck äggen i t ex en äggkopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet och stelna. 
  7. Lyft upp med hålslev eller sked, och låt rinna av.

För alla

Gör glutenfri: välj specialbröd som passar vid celiaki.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4 mackor
  • 1 liter rensade kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 paket bacon
  • 80 g färsk bladspenat
  • flingsalt
  • rapsolja
  • 4 brödskivor
  • 1 liter vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk ättika
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden