Kantarellmacka med pocherat ägg

1
0
Kantarellmacka med pocherat ägg

Mumsig kantarellmacka med pocherat ägg. Rostade brödskivor, bacon, bladspenat, persilja och dijonsenap skapar vinnande smaker tillsammans med ägg och svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kantarellmacka med pocherat ägg

Ingredienser

4 mackor
1 liter rensade kantareller
1 msk smör
1 dl mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk dijonsenap
1 msk hackad persilja
1 paket bacon
80 g färsk bladspenat
flingsalt
rapsolja
4 brödskivor
1 liter vatten
1/2 tsk salt
1 tsk ättika
1 ägg

För alla

Gör glutenfri: välj specialbröd som passar vid celiaki.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin eller olja. Byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg och uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 29 g
Läs mer om näringsvärden