Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanonbollar

Kanonbollar är ett mumsigt recept på goda köttbullar. Du gör dem snabbt och enkelt av bland annat nöt- eller lammfärs, ströbröd, mjölk och ägg. Servera kanonbollarna med pasta och nyttiga gröna ärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt ströbrödet svälla ca 5 minuter.
  2. Lägg i färsen, ägget, salt och peppar. Blanda försiktigt i alltihop - helst med händerna - till en jämn smet.
  3. Rulla små köttbollar och lägg upp på en tallrik.
  4. Smält matfettet i stekpannan på medelstark värme. Stek inte alla bollar på en gång då det är lättare för bollarna att rulla runt i stekpannan om de är lite färre.
  5. Stek till de är gyllenbruna - dela en köttbulle och för att kontrollera att den inte är röd inuti.
  6. Servera kanonbollarna med pasta och gröna ärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk matfett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?