Kanelstekta äppelklyftor med jordnötssmör
Superenkel och snabblagad efterrätt som görs av äpplen, havregryn och naturligtvis bästa äppelkryddan, kanel. Servera, något överraskande, med jordnötssmör det blir riktigt, riktigt gott.
Ingredienser
2 portioner
2 äpplen (gärna aroma eller discovery)
2 msk matolja
1 dl havregryn
1 tsk mald kanel
2 msk pumpakärnor eller solroskärnor
4 tsk flytande honung
4 msk jordnötssmör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett36 g
Salt0.4 g
Kolhydrater41 g
Protein12 g
Kommentarer
Jag håller med Emelie stek verkligen jag råkade jöra det det funkade men det blev ich aa jag hoppas ni fattar.
Johan
2022-11-15Jättegott! Stek inte äpplena för mjuka, då blir det geggigt. Har inte jättekoll på vad äpplen heter, i mitt tycke funkar krispiga och lite sura äpplen bäst.
Emelie
2022-09-21Jättegott men jag skippade honungen då jag tyckte de stekta äpplena gav tillräckligt med sötma. Adderade lite vaniljpulver också.
Anna
2022-01-17