Kanelstekta äppelklyftor med jordnötssmör

2
0
Kanelstekta äppelklyftor med jordnötssmör

Superenkel och snabblagad efterrätt som görs av äpplen, havregryn och naturligtvis bästa äppelkryddan, kanel. Servera, något överraskande, med jordnötssmör det blir riktigt, riktigt gott.

Skriv ut
Kanelstekta äppelklyftor med jordnötssmör

Ingredienser

2 portioner
2 äpplen (gärna aroma eller discovery)
2 msk matolja
1 dl havregryn
1 tsk mald kanel
2 msk pumpakärnor eller solroskärnor
4 tsk flytande honung
4 msk jordnötssmör

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.

Gör så här

Tips

Gör i förväg, plasta och ställ skålarna i kylen. Det är gott att pressa några droppar citronsaft över.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2309 KJ / 552 kCal
Fett 36 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept