Kanelsnurror med äpplen

Om du älskar kanelbullar och äpplen ska du testa det här receptet på sagolikt goda och saftiga kanelsnurror med äpplen. Garanterat uppskattat på bjudningen eller kalaset!

Ingredienser
36 st
Deg
100 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk salt
13 - 13 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
150 g margarin eller smör
1 dl socker
1 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 - 2 1/2 äpplen
Pensling
1 ägg
pärlsocker eller strösocker
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi716 KJ / 171 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
9 stSupergoda bullar, jag rev äpple och det gick bra!
Amila
Supergoda bullar, som flera redan skrivit är det bra att göra lite extra fyllning. Vi har gjort dem om hösten i flera år nu 😊👍🏻 🍂
Karolina
Mycket goda bullar. Jag gjorde snurror och lade på plåten. Enklast så!
Ann-britt
Jag gör dubbel sats av fyllningen då det inte räcker till annars. Trots att jag finhackade äppelbitarna vart de för stora och va svåra att sprida ut. Nästa gång ska jag testa att grovriva de.
Nathalie
Ohygieniskt att baka med knallröda naglar!
Margareta
Verkligen jättegoda! Fyllningen ramlar inte ut så länge man skär äpplena i små bitar! :)
Josefine
ska försöka med snäckor då en hel del ramla ut när man snurrade MEN kan vara de godaste bullarna EVER
Jessica
De blev fantastiska :-) Jag ökade på fyllningen lite, kavlar man tunt så räcker det inte annars.
Fia
Supergott! Kommer aldrig mer att baka vanliga kanelbullar.
Camilla