Saftigt matbröd med överblivet kaffe
Har du någonsin bakat matbröd med överblivet kaffe? Det är nämligen ett perfekt sätt att minska kaffesvinnet. Och det är inte bara hållbart – det är dessutom ett supergott, extra saftigt matbröd. Servera med smör och varför inte lite smarrig marmelad!
Ingredienser
2 bröd
100 g smör
5 dl kaffe
50 g jäst
3 msk sirap
1 1/2 tsk salt
10 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
För alla
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bröd och på brödets torrvikt.
Recept och bild i samarbete med Löfbergs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7380 KJ / 1764 kCal
Fett50 g
Salt6 g
Kolhydrater273 g
Protein35 g
Kommentarer
Fantastiskt gott. Perfekt konsistens, segt, degigt och saftigt. Tydlig kaffesmak, kan ju regleras efter tycke och smak, jag hade ganska starkt kaffe. Använde lite mer salt än angivet. Ska testa nästa gång att byta ut vetemjölet mot grovt rågmjöl.
Per-ove
2023-11-05Inte kan ni väl mena på riktigt att näringsvärde per portion är 1764 kalorier? Tryckfelsnisse?
Sara
2023-07-02Hihi, nej Sara du har helt rätt. Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på en hel limpa. Det står en liten text om det under För alla texten. Hoppas det blir enklare att räkna ut värdet per skiva nu. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-03Om man inte har rågsikt hemma, finns det något annat man kan ersätta det med?
Josefin
2021-10-06Hej Josefin! Lite sent svar :) men nästa gång du bakar så kan vi tipsa om att det går bra att byta ut rågsikt mot vetemjöl. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-03