Saftigt matbröd med överblivet kaffe

Har du någonsin bakat matbröd med överblivet kaffe? Det är nämligen ett perfekt sätt att minska kaffesvinnet. Och det är inte bara hållbart – det är dessutom ett supergott, extra saftigt matbröd. Servera med smör och varför inte lite smarrig marmelad!

Ingredienser
2 bröd
100 g smör
5 dl kaffe
50 g jäst
3 msk sirap
1 1/2 tsk salt
10 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
Gör så här
00:30:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd och på brödets torrvikt.
Energi7380 KJ / 1764 kCal
Fett50 g
Salt6 g
Kolhydrater273 g
Protein35 g
Kommentarer
Till jul tar jag hälften kaffe och hälften julmust, har i pepparkakskryddor och russin...bästa vörtlimpan.
Lena
2024-12-17Hej,en fråga jag alltid tänkt ställa till de flesta som skriver sina recept..vad har ni för ugnar? Inte behöver man sätta på ugnen Innan man bakar ut för en andra jäsning😳Det blir dyrt med elen ändå😬normal ugn blir ju varm ca 10 min efter man satt på den👍Tänk på det om ni vill spara el🤔Nu ska det bli spännande att baka detta bröd,har det på jäsning👍
Pia
2024-12-03Fantastiskt gott. Perfekt konsistens, segt, degigt och saftigt. Tydlig kaffesmak, kan ju regleras efter tycke och smak, jag hade ganska starkt kaffe. Använde lite mer salt än angivet. Ska testa nästa gång att byta ut vetemjölet mot grovt rågmjöl.
Per-ove
2023-11-05