Kanelsnurror

Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.

Ingredienser
ca 30 st
175 g rumstempererat smör
50 g färsk jäst för söta degar
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk malen kanel
Sockerlag
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 ägg till pensling
1/2 msk vatten
1/2 dl pärlsocker
Gör så här
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:12:00
00:09:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
31 stGott Gott. Gott
Alaa
Trots att jag penslade dem med sockervatten omedelbart efter att de kom ut ur ugnen så blev de torra snabbt.
Rebecca
Ni säger här nedan att man ska ha ugnen på 225 grader varmluft men det stämmer helt enkelt inte! Att man har inne dem kortare tid gör inte upp för att det är alldeles för varmt och nu blev hälften av mina bullar brända.
Natasia
Gott, men svårt att motivera så mycket socker. Någon som vet om man kan dra ner o.5 dl i degen och blanda ägg med bara lite vatten? Där är mycket vätska att pensla med. Jag strödde mandel men om någon är nötallergiker? Finns det några bra alternativ till pärlsocker?
Gordana
Bästa receptet! Men kanske beror på att det är socker i degen, fyllningen, sockerlag och pärlsocker hehe… då blir det gott.
Elsa
Perfekta
Ingela
Ska man skära remsorna på bredden (35 cm) eller längden (50 cm) sidan ? /Boo
Benny
Visst menas väl att temperaturen med varmluft ska vara 200°C? Varmluft ska väl alltid vara 25°C lägre än den temperatur som anges för vanlig ugn? Den som lägger varmluften på 225°C kommer annars att grilla bullarna som om ugnen var 250°C och det är ju synd på allt jobb. 🙂
Katharina
Hej Katharina! Det ska vara 225°C på varmluften också. Det ät därför det är två tillagningstider i receptet, 12 minuterför över/under värme eller 9 minuter varmluft. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Fantastiskt recept! Har gjort med både mjölk och vatten och det blir lika bra oavsett. Struntar i sockerlagen, där är tillräckligt med socker i dem ändå.
Linda
Jättegoda bullar Jag tog mindre m strösocker. Men de blev goda ändå 👍
Inger