Kanelsnurror

Betyg 4.7 av 5.101 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Kanelsnurror

Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.

Kanelsnurror

Ingredienser

ca 30 st
175 g rumstempererat smör
50 g färsk jäst för söta degar
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning

Fyllning

150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk malen kanel

Sockerlag

1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 ägg till pensling
1/2 msk vatten
1/2 dl pärlsocker

Gör så här

00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:12:00
00:09:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

31 st
  • Gott Gott. Gott

    Alaa

  • Trots att jag penslade dem med sockervatten omedelbart efter att de kom ut ur ugnen så blev de torra snabbt.

    Rebecca

  • Ni säger här nedan att man ska ha ugnen på 225 grader varmluft men det stämmer helt enkelt inte! Att man har inne dem kortare tid gör inte upp för att det är alldeles för varmt och nu blev hälften av mina bullar brända.

    Natasia

  • Gott, men svårt att motivera så mycket socker. Någon som vet om man kan dra ner o.5 dl i degen och blanda ägg med bara lite vatten? Där är mycket vätska att pensla med. Jag strödde mandel men om någon är nötallergiker? Finns det några bra alternativ till pärlsocker?

    Gordana

  • Bästa receptet! Men kanske beror på att det är socker i degen, fyllningen, sockerlag och pärlsocker hehe… då blir det gott.

    Elsa

  • Perfekta

    Ingela

  • Ska man skära remsorna på bredden (35 cm) eller längden (50 cm) sidan ? /Boo

    Benny

  • Visst menas väl att temperaturen med varmluft ska vara 200°C? Varmluft ska väl alltid vara 25°C lägre än den temperatur som anges för vanlig ugn? Den som lägger varmluften på 225°C kommer annars att grilla bullarna som om ugnen var 250°C och det är ju synd på allt jobb. 🙂

    Katharina

    Hej Katharina! Det ska vara 225°C på varmluften också. Det ät därför det är två tillagningstider i receptet, 12 minuterför över/under värme eller 9 minuter varmluft. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Fantastiskt recept! Har gjort med både mjölk och vatten och det blir lika bra oavsett. Struntar i sockerlagen, där är tillräckligt med socker i dem ändå.

    Linda

  • Jättegoda bullar Jag tog mindre m strösocker. Men de blev goda ändå 👍

    Inger

Näringsvärde per st

Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Kanelbullar med kardemumma
    Betyg 4.4 av 5.287 personer har röstat
    Receptet har 76 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullar i långpanna
    Betyg 4.4 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
    Betyg 4.7 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullekladdkaka
    Betyg 4.2 av 5.168 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kardemummakringlor
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad