Kanelsnäcka
5Världens godaste

Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Ingredienser
ca 40 stora bullar
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Sockerlag
1 dl strösocker
2 dl vatten
Fyllning
300 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
3 msk malen kanel
3 msk vatten
Topping
1 uppvispat ägg
ca 1 1/2 dl pärlsocker
ca 1 1/2 dl mandelspån (flagad mandel)
Gör så här
00:05:00
00:10:00
02:00:00
00:01:00
02:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi1220 KJ / 292 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
4 stFantastiskt goda men tidskrävande att göra.
Lisa
Intressant att inte detta receptet följer tipset från er egna artikel: https://www.ica.se/artikel/baka-bullar/ Jag skulle också föreslå att inte använda köksduk i kylen eftersom den suger upp fukt från degen. Plasta in degen istället.
Henrik
Låter jättegott Skall prova
Elisabet
Alldeles för mycket fyllning, halvera är rimligt.
Anna