Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanelkokta päron med vaniljfärskost

Kanelkokta päron med vaniljfärskost är en god och len efterrätt som förberedes på en knapp halvtimme. Servera päronen varma eller kalla med vaniljfärskost och biscotti.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med socker och kanelstänger.
  2. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Koka klyftorna i kanellagen ca 5 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Vaniljfärskost: Vispa crème fraiche med florsocker och vaniljsocker tills det blir tjockt. Rör ner kvargen.
  4. Servera päronen varma eller kalla med vaniljfärskost och biscotti.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på biscottin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt alternativ till biscottin.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 dl rårörssocker
  • 2 kanelstänger
  • 2 stora päron
Vaniljfärskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kvarg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1263 kJ / 302 kCal
Läs mer om näringsvärden