Kaneldoftande köttgryta

51
14
Kaneldoftande köttgryta

Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Kaneldoftande köttgryta

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev eller märgpipa
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 små äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk smör till stekning
3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
1 krm kanel
persilja

Tillbehör

kokt potatis
smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
fransk senap
svartvinbärsgelé

För alla

Läs innehållsförteckningen på buljongtärningen. Annars är grytan fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Karolina

2022-11-07

Tyckte grytan blev för vattnig så rekommendera att reda. Därtill är jag personligen inte superförtjust i kanel i maträtter så föll mig inte helt i smaken.

Gabriella

2020-10-17

Vi byter kött mot quornbitar. Hasselbackspotatis som tillbehör. Otroligt gott!

Amanda

2020-10-07

Jättegod!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2520 KJ / 600 kCal
Fett 23 g
Läs mer om näringsvärden