Kaneldoftande köttgryta
Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
800 g högrev eller märgpipa
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 små äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk smör till stekning
3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
1 krm kanel
persilja
Tillbehör
kokt potatis
smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
fransk senap
svartvinbärsgelé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett23 g
Kommentarer
Mycket god gryta, har lagat den många gånger. Blir köttgrytan lika god om man fryser den?
Rosa
2024-11-25Hej Rosa! Vad roligt att du gillar grytan! Och jag kan lova att den blir lika god även om du fryser den. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26Jag äter sällan kött & hittade här en mustig gryta som jag verkligen tyckte om & kommer laga fler gånger.
Cecilia
2024-11-10Redde av med grädde och mjöl och la till en nypa chili flakes. Gudagott, familjen jublade och slogs om att slicka grytan…
Carola
2023-06-03