Kaneldoftande köttgryta

Betyg 4.5 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Kaneldoftande köttgryta

Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Kaneldoftande köttgryta

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev eller märgpipa
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 små äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk smör till stekning
3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
1 krm kanel
persilja

Tillbehör

kokt potatis
smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
fransk senap
svartvinbärsgelé

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Gott och relativt enkelt recept. Jag förstod dock inte steg två, det står att man ska steka äpplen sedan i steg fyra ska man koka köttet i gryten i minst 2 timmar. I sista steget står det att man ska servera med stekta äpplen, ska äpplerna då ha legat kalla i över två timmar?

    Michal

    Hej Michal! Äpplena i steg 2 ska kokas med köttet. De smörstekta äpplena som står "till servering" är ett serverings förslag och ingår inte i receptet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Mycket god gryta, har lagat den många gånger. Blir köttgrytan lika god om man fryser den?

    Rosa

    Hej Rosa! Vad roligt att du gillar grytan! Och jag kan lova att den blir lika god även om du fryser den. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag äter sällan kött & hittade här en mustig gryta som jag verkligen tyckte om & kommer laga fler gånger.

    Cecilia

  • Redde av med grädde och mjöl och la till en nypa chili flakes. Gudagott, familjen jublade och slogs om att slicka grytan…

    Carola

  • Tyckte grytan blev för vattnig så rekommendera att reda. Därtill är jag personligen inte superförtjust i kanel i maträtter så föll mig inte helt i smaken.

    Karolina

  • Vi byter kött mot quornbitar. Hasselbackspotatis som tillbehör. Otroligt gott!

    Gabriella

  • Jättegod!!!

    Amanda

  • Hela familjen älskar denna gryta! När barnen har kalas brukar de önska sig denna rätt. Även när vi har många gäster över så är denna gryta perfekt att bjuda liten som stor på!

    Jessica

  • La i en bit kanelstång som fick koka med 1 timme mot slutet. Tog det istället för malen kanel. Även en slurk grädde gick i mot slutet. Serverade med en potstismos gratäng med Västerbotten ost. Det blev fantastiskt gott!

    Monica

  • Kommer testa den här grytan i veckan och laga till den i min crock pot.

    Anna-sofia

Näringsvärde per portion

Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

  • Mustig gryta på högrev
    Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rustik portergryta med palsternacksmos
    Betyg 4.1 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bitterballen – Kroketter med högrev
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Hemgjord rödvinsmarinerad korv
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Stormaktslåda
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad