Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kaneldoftande köttgryta

Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekgryta. Tillsätt salt och peppar. Lägg köttet åt sidan.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Bryn äppelskivor, pressad vitlök och tomatpuré i stekgrytan i smör. Tomatpurén ska bli ordentligt brun men inte bränd.
  3. Lägg tillbaka köttet och tillsätt vin, vatten och buljongtärningar.
  4. Låt grytan småkoka i minst 2 timmar, gärna längre. Smaka av med socker, kanel och ev mer salt. Strö på lite finklippt persilja.
  5. Servera köttgrytan med kokt potatis, smörstekta äpplen, fransk senap och svartvinbärsgelé.

För alla

Läs innehållsförteckningen på buljongtärningen. Annars är grytan fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g högrev eller märgpipa
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 små äpplen
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
  • 6 dl vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm kanel
  • persilja
Tillbehör
  • kokt potatis
  • smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
  • fransk senap
  • svartvinbärsgelé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden