Kaneldoftande köttgryta

Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
17
Kaneldoftande köttgryta

Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Kaneldoftande köttgryta

Ingredienser

4 portioner
800 g högrev eller märgpipa
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 små äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk smör till stekning
3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
1 krm kanel
persilja

Tillbehör

kokt potatis
smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
fransk senap
svartvinbärsgelé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god gryta, har lagat den många gånger. Blir köttgrytan lika god om man fryser den?

Rosa

2024-11-25

Hej Rosa! Vad roligt att du gillar grytan! Och jag kan lova att den blir lika god även om du fryser den. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-26

Jag äter sällan kött & hittade här en mustig gryta som jag verkligen tyckte om & kommer laga fler gånger.

Cecilia

2024-11-10

Redde av med grädde och mjöl och la till en nypa chili flakes. Gudagott, familjen jublade och slogs om att slicka grytan…

Carola

2023-06-03

Näringsvärde per portion

Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rustik portergryta med palsternacksmos
Betyg 4.1 av 5.
76 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bitterballen – Kroketter med högrev
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord rödvinsmarinerad korv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stormaktslåda
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga