Kaneldoftande köttgryta

Mustig och fantastiskt välsmakande köttgryta med dofter av kanel. Grytan innehåller höstiga smaker som vitlök, tomatpuré, kanel och vin. Rätten smakar som bäst tillsammans med potatis och svartvinbärsgelé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
4 portioner
800 g högrev eller märgpipa
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 små äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk smör till stekning
3 dl rött matlagningsvin (eller rött vin)
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk strösocker
1 krm kanel
persilja
Tillbehör
kokt potatis
smörstekta äppelklyftor (2 äpplen för 4 port)
fransk senap
svartvinbärsgelé
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett23 g
Kommentarer
18 stGott och relativt enkelt recept. Jag förstod dock inte steg två, det står att man ska steka äpplen sedan i steg fyra ska man koka köttet i gryten i minst 2 timmar. I sista steget står det att man ska servera med stekta äpplen, ska äpplerna då ha legat kalla i över två timmar?
Michal
Hej Michal! Äpplena i steg 2 ska kokas med köttet. De smörstekta äpplena som står "till servering" är ett serverings förslag och ingår inte i receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket god gryta, har lagat den många gånger. Blir köttgrytan lika god om man fryser den?
Rosa
Hej Rosa! Vad roligt att du gillar grytan! Och jag kan lova att den blir lika god även om du fryser den. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag äter sällan kött & hittade här en mustig gryta som jag verkligen tyckte om & kommer laga fler gånger.
Cecilia
Redde av med grädde och mjöl och la till en nypa chili flakes. Gudagott, familjen jublade och slogs om att slicka grytan…
Carola
Tyckte grytan blev för vattnig så rekommendera att reda. Därtill är jag personligen inte superförtjust i kanel i maträtter så föll mig inte helt i smaken.
Karolina
Vi byter kött mot quornbitar. Hasselbackspotatis som tillbehör. Otroligt gott!
Gabriella
Jättegod!!!
Amanda
Hela familjen älskar denna gryta! När barnen har kalas brukar de önska sig denna rätt. Även när vi har många gäster över så är denna gryta perfekt att bjuda liten som stor på!
Jessica
La i en bit kanelstång som fick koka med 1 timme mot slutet. Tog det istället för malen kanel. Även en slurk grädde gick i mot slutet. Serverade med en potstismos gratäng med Västerbotten ost. Det blev fantastiskt gott!
Monica
Kommer testa den här grytan i veckan och laga till den i min crock pot.
Anna-sofia