Kanelbullevåfflor

Kanelbulle + våffla = sant! Traditionell frasvåffla och klassisk kanelsnäcka i all ära, men en kombination av dessa två är något extra! Servera de nygräddade kanelbullevåfflorna med grädde, lönnsirap och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Ingredienser
8-10 våfflor
Kanelfyllning
75 g smör
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
3 msk kanel (+ ev extra till servering)
spritspåse
Våffelsmet
125 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk strösocker
2 dl iskallt vatten
Till servering
vispad grädde
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck på 8 våfflor exkl serveringsförslag.
Energi1551 KJ / 371 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
7 stMycket godare än jag hade trott och det trots att det fattades lite kanel. Vi följde serveringsförslaget men lade till lite vegansk glass, gott men ganska sött med lönnsirapen. Gör vi igen så ska jag testa att hacka upp lite salta mandlar och strö över för att få bättre balans och lite krisp. Vi gjorde hela smeten och det var lite tokigt för det gick inte att spara smeten som var kvar, den blev som en grå gröt så nästa gång gör vi hälften.
Yasmin
Använde kanelfyllningen på ett annat våffelrecept och det blev jättegott. Klickade ut lite fyllning på de gräddade våfflorna.
Jonathan
Jätte goda våfflor prova dom
Maqdis