Amerikanska våfflor med lönnsirap och florsocker
Amerikanska våfflor blir aningen tjockare än de klassiska frasvåfflorna och blir ett gott alternativ till söndagsbrunchen eller på självaste våffeldagen. Sikta över florsocker och servera tillsammans med amerikanska tillbehör såsom smör och lönnsirap.
Ingredienser
ca 12 st
Våfflor
125 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 msk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl iskallt vatten
Till servering
lönnsirap
rumsvarmt smör
florsocker
För alla
Gör glutenfri: byt vetemjöl till en glutenfri mjölmix
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja, byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck.
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: byt äggen mot no egg ersättning eller öka mängden bakpulver med 2 tsk (för ca 12 st).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi776 KJ / 185 kCal
Fett19 g
Salt0.6 g
Kolhydrater19 g
Protein3 g
Kommentarer
Väldigt goda. Men håller med om att 1.5 dl vatten räcker. Vi gjorde dem både äggfri med äggetsättning, glutenfri och laktosfri. Supergott
Åsa
2023-10-28Bästa våffelreceptet!! Tycker dock 1,5 dl kallt vatten räcker 😉
Sophie
2022-10-22