Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Amerikanska våfflor med lönnsirap och florsocker

Amerikanska våfflor blir aningen tjockare än de klassiska frasvåfflorna och blir ett gott alternativ till söndagsbrunchen eller på självaste våffeldagen. Sikta över florsocker och servera tillsammans med amerikanska tillbehör såsom smör och lönnsirap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa samman med äggen och mjölken. Tillsätt vattnet i en stråle under vispning och avsluta med att vispa ner smöret.
  3. Grädda våfflorna gyllenbruna.
  4. Till servering: Servera med lönnsirap och ev. en klick smör och sikta över florsocker.

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl till en glutenfri mjölmix
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja, byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck.
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör äggfri: byt äggen mot no egg ersättning eller öka mängden bakpulver med 2 tsk (för ca 12 st).

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
Våfflor
  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl iskallt vatten
Till servering
  • lönnsirap
  • rumsvarmt smör
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 776 kJ / 185 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept