Kanelbullevåfflor
Kanelbulle + våffla = sant! Traditionell frasvåffla och klassisk kanelsnäcka i all ära, men en kombination av dessa två är något extra! Servera de nygräddade kanelbullevåfflorna med grädde, lönnsirap och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
8-10 våfflor
Kanelfyllning
75 g smör
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
3 msk kanel (+ ev extra till servering)
spritspåse
Våffelsmet
125 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk strösocker
2 dl iskallt vatten
Till servering
vispad grädde
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck på 8 våfflor exkl serveringsförslag.
Energi1551 KJ / 371 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Använde kanelfyllningen på ett annat våffelrecept och det blev jättegott. Klickade ut lite fyllning på de gräddade våfflorna.
Jonathan
2024-11-17Jätte goda våfflor prova dom
Maqdis
2024-01-22Bästa jag ätit! Fan vad bra!
Jimmy
2024-01-16