Kanelbullesockerkaka

Baka en saftig kanelbullesockerkaka till fikat! Det är helt enkelt en härlig sockerkaka med smak av kanelbulle. Gör en vanlig kanelbullefyllning av smör, kanel och socker som du häller mitt i kakan. Dekorera gärna kakan med glasyr innan servering och du har en perfekt fika för fest eller vardag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Ingredienser
ca 10 bitar
Fyllning
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
Sockerkaka
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 1/2 dl rumsvarm mjölk
Glasyr
1 dl florsocker
ca 1 msk kallt vatten
Gör så här
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett20 g
Salt0.5 g
Kolhydrater59 g
Protein6 g
Kommentarer
26 stNej tack, hellre kanel bulle och sockerkaka var för sig.
Åza
Jag har bakat denna kaka två gånger med bra resultat båda gångerna. Andra gången fick jag dock ha den längre tid i ugnen, men då hade jag också tagit en mindre form (22 cm i diameter) än första gången (24 cm i diameter). Men det är ju bara att testa med en sticka och se om den är klar. Jag bjöd på den och fick frågan, "Kan jag inte få lite mer av den där goda sockerkakan." Ett bra recept på en mycket god kaka!
Jenny
Ett tips är att göra dubbel (eller trippel) sats fyllning. Använd sedan det som blir över till att ha ovanpå kakan som en typ av topping. Den stelnar och höjer kakan till en ny nivå.
Johan
Har precis bakat den här kakan. Under tiden kakan var i ugnen, läste jag alla kommentarer och blev lite orolig.. men gick nu efter 55 min och kollade och den är klar och ser jättefin ut! Hög och genomtorr. OBS har en gammal spis och ingen varmluftsugn. Nu bara längtar jag att den ska svalna lite så man får smaka, doftar ljuvligt!
Maria
Håller med andra dom kommenterat. Måste gräddas i minst 60 minuter.
Kristina
Nja, min kaka blev färdiggräddad på 45 min men blev ojämnt hög. Lite för söt för min smak och då minskade jag ändå på sockermängden. Kanelbullesmeten rann ner längst ner i botten på kakan. Hellre bakar jag mjuk pepparkaka.
Ellinor
Bakade kakan och den var väldigt god! Hade den inne i ugnen på både över och undervärme i mitten av ugnen i först 35min, och gav den ytterligare 2,5min och sen var den perfekt klar. Tror att mycket beror på vad för ugn och inställning man har om den är klar eller inte.
Joline
Jag tog ut den ur ugnen efter 55 min. Den blev lite för kladdig i mitten. Smaken var god. Jag kommer nog att baka den igen, men ställa den längre ned i ugnen och ha lite högre värme.
Irene
Bakat kakan först och läser sen kommentarer. Kakan blir jättegoda! Bara en liten längre tid att grädda( 50 min) Bra Recept!
Irmgard
Receptet är bra men roligt att jag lagade det först ur tidningen och nu andra gången läser jag alla kommentarer här. Första gången hade jag kakan i ugnen i typ 90 minuter - fortfarande inte klar vid vissa ställen. Nu är andra försöket i ugnen. Får se hur det blir med varmluft. Ni borde VERKLIGEN förtydliga detta i receptet
Nina elke