Kanelbullekladdkaka

Betyg 4.2 av 5.168 personer har röstat
Receptet har 34 kommentarer
Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Kanelbullekladdkaka

Ingredienser

12 bitar
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg

Garnering

50 g smör
2 msk strösocker
2 msk malen kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

34 st
  • Bakat den en gång och den blev jättebra,den fick stå till sej till dan efter,kallt,och tog fram den ett par timmar före servering,den var uppskattad.

    Kerstin

  • Supergod kaka! Har gjort den många gånger och folk vill alltid ha receptet. Känner inte alls igen de problem som finns i andras kommentarer.

    Charlotta

  • Blev inte alls bra. Okej i smak men inte i konsistens. Först helt rinnig och efter totalt 25 minuter blev det inte kladdkaka. Hade nog också blivit bättre med malen kardemumma. Kommer tyvärr inte göra detta igen.

    Rebecca

  • Alldeles för ”smörig” Smöret rinner av den Inte alls någon kladdkaka tyvärr!

    Lena

  • Vet inte vad som blev fel, ser i flera av kommentarerna att dom råkat ut för liknande. Blev som om allt smör smälte och steg upp och lade sig att koka uppepå. Resultatet ej färdig kaka invändigt och typ friterad på toppen. Vad kan detta bero på ? Kan det bero på att smöret i grundsmeten inte svalnat ordentligt?

    Elisabeth

  • Vet inte vad jag gjorde fel men kakan blev inte alls god. Alldeles smörig, det rinner smör. Och kakan smakar mest ägg..

    Moa

  • Godaste kakan ever👍har gjort denna många gånger

    Peter

  • Tummen upp. Kommer baka denna fler gånger. Kortare tid i ugnen bara så den blir kladdig

    Lena

  • Saftig och god, dock var 15 minuter för länge i min ugn. Får ta kortare tid nästa gång bara.

    Therese

  • Den var riktigt god.

    Berit

Näringsvärde per bit

Energi1222 KJ / 292 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Kanelbullar med kardemumma
    Betyg 4.4 av 5.287 personer har röstat
    Receptet har 76 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullar i långpanna
    Betyg 4.4 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullar
    Betyg 4.1 av 5.4235 personer har röstat
    Receptet har 267 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnurror med äpplen
    Betyg 4.2 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria kanelbullar
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med mandelsmul
    Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad