Kanelbullekladdkaka

Den klassiska kanelbullen har fått konkurrens! Saftigt kladdig, vacker att titta på och med en perfekt avvägd smak av kanel och kardemumma kniper den här kladdkakan en självklar plats på fikabordet. Gör kanelbullemönstret genom att hälla garneringen i en spritspåse för att sedan ringla över kakan.

Ingredienser
12 bitar
200 g smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg
Garnering
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
pärlsocker
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1222 KJ / 292 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Blev inte alls bra. Okej i smak men inte i konsistens. Först helt rinnig och efter totalt 25 minuter blev det inte kladdkaka. Hade nog också blivit bättre med malen kardemumma. Kommer tyvärr inte göra detta igen.
Rebecca
2025-05-11Alldeles för ”smörig” Smöret rinner av den Inte alls någon kladdkaka tyvärr!
Lena
2025-04-11Vet inte vad som blev fel, ser i flera av kommentarerna att dom råkat ut för liknande. Blev som om allt smör smälte och steg upp och lade sig att koka uppepå. Resultatet ej färdig kaka invändigt och typ friterad på toppen. Vad kan detta bero på ? Kan det bero på att smöret i grundsmeten inte svalnat ordentligt?
Elisabeth
2024-10-04