Kanelbullekaka med frosting

Kanelbullar i all ära, men har du provat kanelbullekaka? En fluffig, saftig kaka med smak av kanelbulle som toppas med en krämig frosting av florsocker och färskost och dekoreras med pärlsocker och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Ingredienser
ca 20 bitar
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl neutral rapsolja
1 1/2 dl kokande vatten
2 1/2 msk malen kanel
Frosting
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g färskost
Vid servering
malen kanel
pärlsocker
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1023 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
12 stJag bakade den enligt receptet, och resultatet blev perfekt. Den uppskattades av alla 🥰
Caroline
Går det bra att ta enbart bakpulver om man inte har bikarbonat? Mvh Emma
Emma
Hej Emma! Du har säkert redan bakat klart men jag skulle säga att det går bra! Men det kan nog räcka med 2 tsk bakpulver då. Hur gjorde du och hur gick det för dig? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Guuuudomlig
Ewa
Jättegod kaka. Inga problem med smeten. Däremot vispade jag istället för att röra ihop ägg, mjölk och olja som det står. 30 min i varmluftsugn. Vart magiskt god!
Karen
God kaka men tog en dl extra vetemjöl då smeten var väldigt lös, det blev jättebra. Använde också kokhett vatten.
Kajsa
Supergod/Malin
Malin
Nej, jag är inte heller så nöjd med receptet... Dåligt att det står varmt vatten i buffe men kokande här.... Jag gjorde två stycken, i den andra ändrade jag. Jag tog 1 dl mjölk istället för 2 dl och upplever att det blev mycket bättre gällande hur den gick ihop i ugnen. 175 grader varmluft.
Veronica
Jag följde receptet- blev lite orolig för att smeten var lös, men den tog ihop fint i ugnen. Så så god kaka
Hanna
Jag var också skeptiskt till mängden vatten men hade inga problem att få kakan att stelna i ugnen på utsatt tid och tyckte den blev saftig och god. Den får inta samma konsistens som typ kärleksmums utan mer som en brownie men utan kladdet. Och jag kan därav förstå att andra upplevt den som platt.
Cecilia
Ska det verkligen vara 1,5 dl vatten? Smeten blev väldigt lös och kakan stelnade aldrig. Ska det kanske vara 1,5 msk vatten?
Frida
Hej Frida! Ja, mängden vatten (1 1/2 dl) är helt rätt. Det är tyvärr svårt att veta varför din kaka inte stelnade. Alla ugnar är ju som bekant olika så det är bra att alltid känna på kakan med en provsticka för att se att kakan är helt genomgräddad innan du tar ut kakan ur ugnen. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket