Kanelbullar med kardemumma

Ett ljuvligt recept på saftiga kanelbullar med kardemumma med kraftig smak av den goda kardemumman. Få saker doftar och smakar ju så gott som nybakta bullar. Prova detta recept bums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
ca 25-30 stora bullar
50 g färsk jäst
3 dl rumsvarm mjölk (3%)
1 msk mortlad hel kardemumma
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
660 g vetemjöl (ca 11 dl + extra till utbakning)
ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1 msk mortlad hel kardemumma
Gör så här
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck på 25 st bullar, inkl pärlsocker.
Energi1027 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt0.34 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Ett riktigt bra bullrecept! Jag gillar kalljästa vetedegar eftersom degen blir mer kompakt och lättarbetad och bullarna blir saftigare. Provade råsocker istället för strösocker i fyllningen, det blev lite mustigare smak. Rekommenderas även till den ovana bullbakaren 😊.
Anna
2025-06-05Det här blev riktigt bra! ❤️ Däremot tror jag inte på rumstempererad mjölk och smör. Såg att några inte fick till jäsning. Jag värmde mjölken lite i micron och jäklar vad det jäste! Gjorde likadant med smöret i degen- och då blandades det perfekt! Jag fick 31 underbara bullar!
Tomas
2025-05-02Väldigt goda och lätta ätna bullar. Jäste utan problem.
Agneta
2025-04-18