Kanelbullar med kardemumma

Ett ljuvligt recept pÄ saftiga kanelbullar med kardemumma med kraftig smak av den goda kardemumman. FÄ saker doftar och smakar ju sÄ gott som nybakta bullar. Prova detta recept bums!
Ett recept frÄn:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
ca 25-30 st
50 g fÀrsk jÀst
3 dl rumsvarm mjölk (3%)
1 msk Santa Maria kardemummakÀrnor (mortlade)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 Àgg
660 g vetemjöl (ca 11 dl + extra till utbakning)
Ă€gg till pensling
pÀrlsocker
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk Santa Maria malen kanel
1 msk Santa Maria kardemummakÀrnor (mortlade)
Gör sÄ hÀr
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per st
NÀringsvÀrdet Àr berÀknat per styck pÄ 25 st bullar, inkl pÀrlsocker.
Energi1027 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt0.34 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
76 stVarje gÄng jag bakar bullar, vÀxer degen i bakbunken, men sen nÀr jag sÀtter in den i ugnen sÄ blir den helt platta, förstÄr inte vad jag gör för fel.
Alex
Hej Alex! Det lÄter som om degen skulle kunna vara överjÀst, det vill sÀga att den jÀst för lÀnge nÀr du bakat ut degen till bullar. VÀnliga hÀlsningar Leif
ICA-köket
Mycket smidig deg att arbeta med. Gjorde inga Àndringar alls förutom att jag anvÀnde mjölet manitoba cream. Bakade ut fyra lÀngder direkt eft knÄdningen o lÀt lÀngderna jÀsa extra lÀnge pÄ plÄten istÀllet, ca 2 timmar. Det Àr viktigt att ingredienserna Àr rumsvarma för jÀsningens skull. BÄde mjölk o smör behöver stÄ framme i mÄnga timmar. GÀrna Àgg o jÀst ocksÄ.
Cecilia
Ălskar det hĂ€r receptet. Har lite varmare smör och mjölk (inte sĂ„ varmt sĂ„ jĂ€sten dör) annars Ă€r de kanon att göra helt laktosfria. Har ocksĂ„ en matberedare maskin som hjĂ€lper mig blanda allt. đâ€ïž
Lilli