Kanelbullar med kardemumma

Betyg 4.4 av 5.287 personer har röstat
Receptet har 76 kommentarer
Kanelbullar med kardemumma

Ett ljuvligt recept på saftiga kanelbullar med kardemumma med kraftig smak av den goda kardemumman. Få saker doftar och smakar ju så gott som nybakta bullar. Prova detta recept bums!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Kanelbullar med kardemumma

Ingredienser

ca 25-30 st
50 g färsk jäst
3 dl rumsvarm mjölk (3%)
1 msk kardemummakärnor (mortlade)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
660 g vetemjöl (ca 11 dl + extra till utbakning)
ägg till pensling
pärlsocker

Fyllning

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1 msk kardemummakärnor (mortlade)

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

76 st
  • Kan man göra saffranslängder av den här degen?

    Ewa

    Hej Ewa! Det kommer fungera fint. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Varje gång jag bakar bullar, växer degen i bakbunken, men sen när jag sätter in den i ugnen så blir den helt platta, förstår inte vad jag gör för fel.

    Alex

    Hej Alex! Det låter som om degen skulle kunna vara överjäst, det vill säga att den jäst för länge när du bakat ut degen till bullar. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Mycket smidig deg att arbeta med. Gjorde inga ändringar alls förutom att jag använde mjölet manitoba cream. Bakade ut fyra längder direkt eft knådningen o lät längderna jäsa extra länge på plåten istället, ca 2 timmar. Det är viktigt att ingredienserna är rumsvarma för jäsningens skull. Både mjölk o smör behöver stå framme i många timmar. Gärna ägg o jäst också.

    Cecilia

  • Älskar det här receptet. Har lite varmare smör och mjölk (inte så varmt så jästen dör) annars är de kanon att göra helt laktosfria. Har också en matberedare maskin som hjälper mig blanda allt. 😊❤️

    Lilli

  • Det var lätt att följa receptet och bullarna blev väldigt goda 😋

    Martin

  • Ett riktigt bra bullrecept! Jag gillar kalljästa vetedegar eftersom degen blir mer kompakt och lättarbetad och bullarna blir saftigare. Provade råsocker istället för strösocker i fyllningen, det blev lite mustigare smak. Rekommenderas även till den ovana bullbakaren 😊.

    Anna

  • Det här blev riktigt bra! ❤️ Däremot tror jag inte på rumstempererad mjölk och smör. Såg att några inte fick till jäsning. Jag värmde mjölken lite i micron och jäklar vad det jäste! Gjorde likadant med smöret i degen- och då blandades det perfekt! Jag fick 31 underbara bullar!

    Tomas

  • Väldigt goda och lätta ätna bullar. Jäste utan problem.

    Agneta

  • Vilken skillnad det blev när jag använde ICA:s special mjöl och förlängde jästiden till 1,5tim i degbunken och 1tim efter att rullat bullarna i formarna! Degen blev så mycket mer lättarbetad . Riktigt härligt recept det går inte att misslyckas 🙂 Mums!

    Jari

  • Funderar på hur lyckas man lösa detta på 60min? Har du en lösning kontakta mig så har vi en business.

    Tobias

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck på 25 st bullar, inkl pärlsocker.
Energi1027 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt0.34 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Kanelbullar i långpanna
    Betyg 4.4 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullekladdkaka
    Betyg 4.2 av 5.168 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullar
    Betyg 4.1 av 5.4235 personer har röstat
    Receptet har 267 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnurror med äpplen
    Betyg 4.2 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria kanelbullar
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad