Kanelbullar med kardemumma

Ett ljuvligt recept på saftiga kanelbullar med kardemumma med kraftig smak av den goda kardemumman. Få saker doftar och smakar ju så gott som nybakta bullar. Prova detta recept bums!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
ca 25-30 st
50 g färsk jäst
3 dl rumsvarm mjölk (3%)
1 msk kardemummakärnor (mortlade)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
660 g vetemjöl (ca 11 dl + extra till utbakning)
ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1 msk kardemummakärnor (mortlade)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på 25 st bullar, inkl pärlsocker.
Energi1027 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt0.34 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
76 stKan man göra saffranslängder av den här degen?
Ewa
Hej Ewa! Det kommer fungera fint. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Varje gång jag bakar bullar, växer degen i bakbunken, men sen när jag sätter in den i ugnen så blir den helt platta, förstår inte vad jag gör för fel.
Alex
Hej Alex! Det låter som om degen skulle kunna vara överjäst, det vill säga att den jäst för länge när du bakat ut degen till bullar. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Mycket smidig deg att arbeta med. Gjorde inga ändringar alls förutom att jag använde mjölet manitoba cream. Bakade ut fyra längder direkt eft knådningen o lät längderna jäsa extra länge på plåten istället, ca 2 timmar. Det är viktigt att ingredienserna är rumsvarma för jäsningens skull. Både mjölk o smör behöver stå framme i många timmar. Gärna ägg o jäst också.
Cecilia
Älskar det här receptet. Har lite varmare smör och mjölk (inte så varmt så jästen dör) annars är de kanon att göra helt laktosfria. Har också en matberedare maskin som hjälper mig blanda allt. 😊❤️
Lilli
Det var lätt att följa receptet och bullarna blev väldigt goda 😋
Martin
Ett riktigt bra bullrecept! Jag gillar kalljästa vetedegar eftersom degen blir mer kompakt och lättarbetad och bullarna blir saftigare. Provade råsocker istället för strösocker i fyllningen, det blev lite mustigare smak. Rekommenderas även till den ovana bullbakaren 😊.
Anna
Det här blev riktigt bra! ❤️ Däremot tror jag inte på rumstempererad mjölk och smör. Såg att några inte fick till jäsning. Jag värmde mjölken lite i micron och jäklar vad det jäste! Gjorde likadant med smöret i degen- och då blandades det perfekt! Jag fick 31 underbara bullar!
Tomas
Väldigt goda och lätta ätna bullar. Jäste utan problem.
Agneta
Vilken skillnad det blev när jag använde ICA:s special mjöl och förlängde jästiden till 1,5tim i degbunken och 1tim efter att rullat bullarna i formarna! Degen blev så mycket mer lättarbetad . Riktigt härligt recept det går inte att misslyckas 🙂 Mums!
Jari
Funderar på hur lyckas man lösa detta på 60min? Har du en lösning kontakta mig så har vi en business.
Tobias