Kanelbullar

Baka goda och saftiga kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.

Ingredienser
20 st
Deg
25 g jäst
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
Fyllning
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 dl strösocker
Pensling
ägg
pärlsocker
Gör så här
00:30:00
00:20:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi623 KJ / 149 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater23 g
Protein3 g
Kommentarer
Detta recept använder jag alltid i grunden men tredubblar fyllningen och använder vaniljsocker, smör och kardemumma endast. Ej kanel. Får alltid jättebra respons på dem när jag bakar och brukar gå över med ett gäng till grannar och familj som tycker att mina är de godaste de smakat. Så ett tips är att öka fyllningen för extra saftiga bullar 😍🤩
Karin
2025-06-07Använder alltid 910g vetemjöl(ca 15dl) till dubbel sats. Då slipper jag använda mjöl vid utbaket och bullarna blir saftiga. Tycker mängden fyllning är perfekt nu när ICA dubblerat den gamla mängden som var för nått år sedan. Alla älskar bullarna!
Annika
2025-04-27följde tipset och körde på dubbel fyllning. skulle inte rekommendera, blev för oljigt
Emina
2025-04-23