Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Kanel- och honungsbakade äpplen är en enklare variant av äppelpaj eller äppelkaka till efterrätt. Bara klyfta äpplena, strö havregryn och kanel över och ringla med smörblandad honung. Baka i ugn och njut till vaniljglass. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett17 g
Kolhydrater41.7 g
Protein3.7 g
Kommentarer
11 stDet blev supergott!
Helen
Enkel,snabb, god och inte för söt! 👍
Anders
Enkelt och gott =) Kan även göras glutenfri * två tummar upp*
Charlotte
Supergott, men jag dubblade smör och honung 🙂
Eva
Gott och snabbt tillagat. Dock behövs mer kanel o honung än vad som står för att de ska smaka annat än äpple
Lina
Smakar bara äpple. Tog mer kanel och honung än vad som stod i receptet men det märktes inte. Jag tror det blir godare med strösocker, så det blir att testa med det nästa gång.
Jenny
Använd riktigt god d vaniljglass, gör stor skillnad.
Anette
Verkligen god efterrätt som hela familjen uppskattade. Tror Det är viktigt att använda riktigt goda äpplen. Vi använde ingridmari
Caroline
Älskar havregryn i såväl pajdegar som äppelkakor 👍
Birgitta
En variant: Bytte ut havregrynen mot malda Digistive kex. För att det inte skulle bli för sött, slopades honungen. Kanske inte så nyttigt - men gott!
Alf